GuerrillaGardeners.nl

Klaprozen bij het hek rond een bouwterrein. Tulpen rond een stadse boom. Lavendel waar ooit een stoeptegel lag... In de stad is volop ruimte voor groen!
De guerrilla gardeners toveren gewapend met gieter, schop en planten grauwe straten om in groene oases.
Met GuerrillaGardeners.nl is ons doel om mensen in heel het land te inspireren en motiveren om guerrilla tuinieren op te pakken. Op onze website, social media en het handboek 'Guerrilla Gardening' delen we verhalen over guerrilla tuinieren, inspiratie en tips.
Door onze lezingen en inspiratiesessies krijg je superveel zin om in je buurt aan de slag te gaan. Met onze workshops zoals 'bloembommen maken' zit je letterlijk met de handen in de aarde.
In onze webwinkel verkopen we producten die concreet de vergroening aanjagen. Zo verkopen we 'bloembommen', pakketten van klei, compost en inheemse (gifvrije) zaden. Deze zijn ook beschikbaar als relatiegeschenk.
De komende tijd zetten we de aanval in op kale boomspiegels - de ruimte rond een boom. Vaak is dit een plek met hondenpoep of voor buurtgenoten een plek om vuilniszakken neer te zetten. Daarvoor is er het Nationale Boomspiegelfeest in oktober.
Met guerrillagardeners.nl zwengelen we het tuinieren in de openbare ruimte aan. Waarom? Bloemen voeden (bedreigde) bijen en andere insecten. En tuinieren op straat leidt tot meer verbinding en welzijn in de buurt.
Via social media en e-mail hebben we met duizenden mensen contact. Onze site trekt 6.000 mensen per maand. Er zijn dus duizenden tuinen op voorheen kale plekken in de bebouwde kom, vaak met biologische en inheemse planten. Dat is goed voor de biodiversiteit. Wilde bijen in Nederland hebben het zwaar. Steeds meer bloemenvelden maken plaats voor akkerland of gebouwen. Weg is hun voedsel. Met een bloemen-explosie in onze eigen buurten geven we biodiversiteit een flinke boost en helpen we de wilde bij.
Maar niet alleen de wilde bij maken we blij. Ook buren en buurtgenoten vrolijken we met een kleurrijke bloemenzee. Tuinieren op straat leidt tot praatjes met de buren en het organiseren van een buurttuin zorgt voor veel contacten.
Meer groen in de buurt heeft ook een bewezen positief effect op gezondheid en welzijn.
Een reactie uit de buurtapp van oprichter Jenny „Schitterend, dat bijenhotel plus bloemen! Wat een aanwinst voor de leefomgeving!“