Grown.bio  

Grown.Bio groeit materiaal met mycelium en rest-stromen. Wij focussen op duurzame verpakkingen, int. design objecten en isolatiepanelen.

Mycelium? Natuurlijk! Grown.Bio groeit materiaal uit mycelium en reststromen en creëert een ZERO-waste, biodegradabel materiaal, gebaseerd op de principes van de natuur. Mycelium is het wortelstelsel van de paddenstoel. In een mal kan elke productvorm en maat worden 'gegroeid'. 

Wij ondersteunen de transitie naar circulaire economie door een biologisch afbreekbaar product te creëren op basis van reststromen, terwijl het product CO2-negatief is.

Mycelium heeft een bindende werking en zorgt ervoor dat het gegroeide netwerk van schimmeldraden een biomassa aan elkaar lijmt. Dit duurt ongeveer 5 dagen, daarna wordt het product in een oven gedroogd. Dit stopt het groeiproces en zorgt voor een stevig materiaal. Wij groeien producten zoals verpakkingen, isolatiepanelen of interieurobjecten.

Wij denken anders na over verpakkingen, door verpakkingen te groeien en ze altijd een tweede leven te geven! Zo kun je bij het ontvangen van je producten verpakt in mycelium, de verpakking gebruiken als krantenhouder, kaarshouder, plantenpot.. Wij laten dit helemaal aan de creativiteit van de klant over!

Meer weten: Bekijk onze video!

Door een biologisch afbreekbaar product te creëren op basis van reststromen, ondersteunen we de transitie naar een circulaire economie. Wij zorgen voor een andere kijk op verpakkingen, door ze te groeien en ze altijd een tweede leven te geven! Producten gemaakt met Mycelium kunnen gezien worden als een duurzaam alternatief voor plastic gebaseerde materialen zoals piepschuim. Door de eigenschappen kan het perfect dienen als beschermende verpakking of isolerende panelen.

Profile picture for user jan_89523
Jan
Auteur
Oprichter van Grown.Bio, samen met Arthur Moree, nadat wij van mening waren dat een verduurzaming in de verpakkingswereld noodzakelijk is!
Ik ben gefascineerd door mycelium, het idee dat je samenwerkt met de natuur om een mooi product op de markt te zetten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden