GroenGoed 

GroenGoed heeft een simpele missie. Het duurzaamste ondergoed maken dat er bestaat. Gemaakt van 100% hergebruikt materiaal.

Kan mooi en comfortabel ondergoed ook duurzaam zijn? Wanneer je kritisch kijkt is écht duurzaam ondergoed helemaal nog niet zo makkelijk te vinden. En voor ondergoed is tweedehands natuurlijk ook geen optie. Maar de behoefte aan duurzame kleding van top tot teen is er zeker.

De missie van GroenGoed is dan ook om écht duurzaam ondergoed te maken, van 100% hergebruikt materiaal. Ondergoed voor elke dag, comfortabel en mooi.

GroenGoed is zero waste ondergoed, gemaakt van ‘post-consumer textile waste’. Namelijk van t-shirts en andere kledingstukken van stretch materiaal, gedoneerd aan de kringloop of textielbak.

GroenGoed wil bijdragen aan het verminderen van textielafval. Dat doen we door slim hergebruik van materiaal, namelijk lokaal. We gaan aan de slag waar het textielafval zich verzameld, bij de kringloopwinkels en textielbakken.  T-shirts zijn een van de meest gedoneerde of weggegooide kledingstukken. Ondergoed wordt van hetzelfde materiaal gemaakt. Dit is een mooie kans voor hergebruik!

Door lokaal het materiaal te selecteren, hergebruiken en te produceren, draagt GroenGoed bij aan het textielafval probleem en het ingewikkelde textiel recycle vraagstuk.

Profile picture for user tinkavanderkooij_89517
Tinka
Auteur
Tinka maakt alles zelf. Duurzaamheid door creativiteit is daarbij haar motto. Met name de textiel- en mode industrie wil ze graag verbeteren. Al twee jaar koopt ze geen nieuwe kleding meer, tweedehands mag of natuurlijk zelf maken. Door haar werk bij een grote kringloopwinkel wordt ze met haar neus op de feiten gedrukt van de wegwerpmaatschappij en het kledingprobleem. Dat wil ze aanpakken!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden