GroenCollect 

Duurzame logistiek voor een sociale en circulaire stad

GroenCollect

GroenCollect verzorgt op een sociale en duurzame wijze de inzameling en aanlevering van afval in Rotterdam en omgeving.

Verduurzaming in het bedrijfsleven

De laatste jaren is er bij bedrijven sprake van een toenemende behoefte aan het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Desondanks laten nog veel bedrijven de inzameling van hun afval verzorgen op een achterhaalde manier die niet aansluit bij hun duurzame beleid. Vandaag de dag wordt merendeel van het door bedrijven geproduceerde afval ingezameld aan de hand van zwaar dieselvervoer welke de nodige CO2 uitstoot veroorzaakt. De ingezamelde materialen worden vervolgens vaak als nutteloos gezien en belanden bij de verbrandingscentrales. Simpelweg zonde vinden wij bij GroenCollect. 

Een nieuw doel voor afval

Aan de hand van elektrisch vervoer verzorgt GroenCollect de inzameling van allerlei verschillende soorten afval bij bedrijven. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de CO2 uitstoot die vrijkomt bij het proces van inzameling minimaal blijft. Naast het feit dat wij ons bezighouden met het zo duurzaam mogelijk inzamelen van afval richten wij ons ook op de zoektocht naar een maximale waardering van de ingezamelde materialen. Dit houdt in dat het afval dat wij inzamelen niet wordt verbrand maar een nieuw doel krijgt! Zo leveren wij aan partijen als Fruitleather, een bedrijf dat leer vervaardigd uit rotte mango’s maar ook aan een partij die zich bezighoudt met het kweken van vliegen. Ook oud brood geven wij, in samenwerking met het bedrijf Broodnodig een nieuw doel! Momenteel zijn wij bezig met het finetunen van de Rotterdamse broodroute. Hierbij wordt oud brood ingezameld in de stad Rotterdam om deze vervolgens om te kunnen zetten in biogas. Met dit biogas is het mogelijk meerdere huizen en bedrijven te voorzien van duurzame energie. Het restproduct dat vrijkomt is een bron voor de papierindustrie of een goede grondverbeteraar.

Groeien met elkaar, voor elkaar

Onze doelstelling is niet de maximalisering van winst maar het creëren van groeimogelijkheden. Dit is terug te zien in ieder aspect binnen het bedrijf. Naast het doel om de uitstoot van CO2 die vrijkomt tijdens de inzameling van afval te minimaliseren en een verlies van nuttige grondstoffen tegen te gaan, streven wij ook naar het creëren voor werkgelegenheid. Wij zien namelijk niet alleen de waarde in van de ingezamelde materialen die voor velen als nutteloos worden gezien, ook zien wij de waarde in van mensen die moeilijk mee komen in de maatschappij. Zo beogen wij op onze vestiging aan de Keileweg 65 in het Vierhavengebied een plek te creëren waar maatschappelijk achtergestelde jongeren zich kunnen ontplooien en hun kwaliteiten kunnen ontdekken. Aan de hand van de juiste begeleiding zetten wij ons in om deze jongeren zoveel mogelijk mee te laten krijgen van ieder aspect binnen het bedrijf. Het uiteindelijke doel is om deze jongeren, wanneer ze zijn uitgegroeid bij ons, te helpen aan een mooie baan die bij hen past.

Onze ambities

Ondertussen groeit GroenCollect naar Amsterdam, Utrecht, Den Haag en uiteraard meer in onze eigen regio Rotterdam. Het doel is dekkend te zijn Nederland aan het eind van 2019 met meerdere verwerkingslocaties voor het organische materiaal dat ingezameld wordt. 

Profile picture for user philip_88218
Philip
Auteur
Mijn naam is Philip Troost. In het jaar 2008 ben ik afgestudeerd als duurzaam Industrieel Ontwerper waarbij ik als afstudeeropdracht een kleinschalige biosgasinstallatie ontwikkelde voor derdewereldlanden. Vanuit mijn oneindige fascinatie voor biogas en het herwaarderen van
materialen en mijn passie voor het ondernemerschap startte ik in 2014 het bedrijf Stadsgas. In november 2016 richtte ik, ter logistieke ondersteuning van mijn bedrijf Stadsgas, afvalinzamelingsbedrijf GroenCollect op. Met mijn team, bestaande uit mijn zakelijk partner Dilip de Gruijter en onze jongens Ceylan en Akash, probeer ik zoveel mogelijk bedrijven enthousiast te maken om samen met ons te werken aan een sociale en circulaire economie.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 272 leden