GroenCollect 

Duurzame logistiek voor een sociale en circulaire stad

GroenCollect

 

Aan de hand van elektrisch vervoer verzorgt GroenCollect de inzameling van allerlei verschillende soorten afval bij bedrijven. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de CO2 uitstoot die vrijkomt bij het proces van inzameling minimaal blijft. Naast het feit dat wij ons bezighouden met het zo duurzaam mogelijk inzamelen van afval richten wij ons ook op de zoektocht naar een maximale waardering van de ingezamelde materialen. Dit houdt in dat het afval dat wij inzamelen niet wordt verbrand maar een nieuw doel krijgt! Zo leveren wij aan partijen als Fruitleather, een bedrijf dat leer vervaardigd uit rotte mango’s maar ook aan een partij die zich bezighoudt met het kweken van vliegen. Ook oud brood geven wij, in samenwerking met het bedrijf Broodnodig een nieuw doel! Momenteel zijn wij bezig met het finetunen van de Rotterdamse broodroute. Hierbij wordt oud brood ingezameld in de stad Rotterdam om deze vervolgens om te kunnen zetten in biogas. Met dit biogas is het mogelijk meerdere huizen en bedrijven te voorzien van duurzame energie. Het restproduct dat vrijkomt is een bron voor de papierindustrie of een goede grondverbeteraar.

 

 

tet

Profile picture for user philip_88218
Philip
Auteur
Mijn naam is Philip Troost. In het jaar 2008 ben ik afgestudeerd als duurzaam Industrieel Ontwerper waarbij ik als afstudeeropdracht een kleinschalige biosgasinstallatie ontwikkelde voor derdewereldlanden. Vanuit mijn oneindige fascinatie voor biogas en het herwaarderen van
materialen en mijn passie voor het ondernemerschap startte ik in 2014 het bedrijf Stadsgas. In november 2016 richtte ik, ter logistieke ondersteuning van mijn bedrijf Stadsgas, afvalinzamelingsbedrijf GroenCollect op. Met mijn team, bestaande uit mijn zakelijk partner Dilip de Gruijter en onze jongens Ceylan en Akash, probeer ik zoveel mogelijk bedrijven enthousiast te maken om samen met ons te werken aan een sociale en circulaire economie.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden