Green Tickets 

Green Tickets bouwt een routeplanner die je makkelijk duurzame tickets laat boeken, en waarbij je met je CO2 uitstoot rekening kan houden!

Het Green Tickets team is een enthousiaste groep mensen, die allemaal op hun eigen manier met duurzaamheid bezig zijn!

Wat is Green Tickets?

Green Tickets is een website die duurzaam reizen plannen in Europa makkelijker maakt.

Waarom is dat dan nodig?

Wij geloven dat reizen fantastisch is. Maar we zien ook hoe de manier waarop we reizen directe klimaat impact heeft, en dat onze verantwoordelijkheid moeten nemen hiervoor. De uitstoot van de reisindustrie is namelijk exponentieel aan het toenemen, vooral doordat we massaal meer in het vliegtuig stappen. De CO2 uitstoot van vliegen is enorm: wat je aan uitstoot zou besparen met 3 jaar geen vlees eten, gooi je met één retour vlucht naar Colombia uit het vliegtuigraampje. Niet alleen intercontinentale vluchten zijn de boosdoeners: Europese vluchten stoten relatief veel CO2 uit, omdat de meeste uitstoot bij het opstijgen komt kijken. En dat terwijl voor veel Europese vluchten er een prima alternatief is met de trein of vliegtuig!

Dus... waarom wordt er dan nog zoveel gevlogen in Europa?

De uitdagingen

  1. Niet duurzame opties zoals vliegen zijn vaak nog goedkoper
  2. We zijn heel erg gewend om snel op onze bestemming te komen
  3. Tickets voor duurzame opties zoals trein en bus, zijn lastiger te vinden en te boeken dan bijvoorbeeld vliegtickets

Aan uitdaging 1, vliegen is vaak nog goedkoper, kunnen wij niet zoveel doen: dat is een taak voor de politiek. Uitdaging 2 ligt bij jou: durf jij je gewoonten te doorbreken en eens een andere keuze te maken dan die ingebakken gewoonte om het vliegtuig te pakken?

Bij uitdaging 3 willen wij je graag helpen!

Green Tickets = 'Skyscanner' voor duurzame opties

Green Tickets bouwt aan een routeplanner te bouwen die je alle opties om van A naar B te komen in Europa geeft, inclusief trein, bus, boot, en auto. Daarmee zijn we dus een soort skyscanner voor duurzame reizen!

De missie van Green Tickets is het verminderen van de klimaatimpact van reizen en tegelijkertijd het verbeteren van de reiservaring. We combineren alle informatie over duurzaam Europees reizen die je nodig hebt: we verzamelen data over mogelijke routes, combineren deze en 'crack the code' (letterlijk) om de beste routes van A naar B te komen voor je te vinden. Voor deze routeopties geven we een complete en eerlijke vergelijking. We geven namelijk bij al onze reisopties:

  1. Actuele prijzen
  2. Deur-tot-deur reistijd (dus inclusief wachttijden op bijv. een vliegveld)
  3. Klimaatimpact
  4. Inspiratie voor duurzame reisopties

Green Tickets is daarmee de eerste Europese routeplanner waarmee je makkelijk én eerlijk alle beschikbare vervoersmiddelen kunt vergelijken: (deur tot deur) reistijd, kosten en CO2 emissies.

Waar willen we heen?

Op dit moment werkt de routeplanner voor een beperkt aantal landen in Europa. Treinen vanuit Nederland en Duitsland kun je boeken, net zoals alle bussen van Flixbus en OUIbus. Auto en vliegtuig opties kun je zien in het overzicht maar niet boeken.

We zijn hard aan het werk om dit bereik groter te maken, maar hiervoor hebben we nog heel wat uurtjes programmeerwerk voor de boeg. Er zijn in Europa namelijk veel verschillende vervoerders: alleen al in Nederland zijn naast de NS bijvoorbeeld ook Arriva, Breng, Veolia, StenaLine en Flixbus actief. Het kost dan ook veel tijd deze in kaart te brengen en aan te sluiten op ons systeem. Omdat ons verdienmodel bestaat uit een kleine commissie op verkochtte tickets, waarbij de ticketprijs hetzelfde is als bij de vervoerder zelf, moeten we veel tickets verkopen om onze kosten te dekken. Voor de korte termijn zijn we daarom op zoek naar investeerders om deze periode te overbruggen.

Uiteindelijk willen we dus door heel Europa deur-tot-deur reizen kunnen laten boeken, hier zijn we hard voor aan het werk. We bieden wél al inspiratie aan: je kunt op onze website geïnspireerd worden door de verhalen van anderen over hun duurzame reizen! Ook richten we ons nu (ook) op de zakelijke reiziger: dus als je een bedrijf bent/kent dat haar werknemers duurzamer wil laten reizen, neem vooral contact met ons op!

We nodigen iedereen uit om met ons te reizen naar een duurzame toekomst!

Profile picture for user info_88948
Jeppe
Auteur
Founder Green Tickets, Co-founder Sail to the COP, campaigner bij de Jonge Klimaatbeweging.
We kunnen samen onze toekomst vorm geven, dus laten we ervoor zorgen dat het een eerlijke en duurzame toekomst wordt!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social