Green Side 

Wij geloven dat je de wereld kunt veranderen door er anders naar te kijken.

Visie

Wij geloven dat je de wereld kunt veranderen door er anders naar te kijken. Zie je papieren afval of potentie voor een notitieboek?

Wij zien de potentie. Dat is wat Green Side doet: wij maken duurzame notitieboeken van enkelzijdig geprint papier. Dit papier halen we wekelijks (op de fiets) op bij basisscholen, waarna mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het papier handmatig verwerken tot mooie notitieboeken.

Materiaal

Het boekje bestaat dus uit enkelzijdig geprint papier. Dit bewerken we verder niet. De boekjes staan dan ook vol met kleurplaten, opdrachten of andere opdrukken die gebruikt zijn in basisscholen. Door het volledige potentieel van het papier te gebruiken besparen we per boekje 37.5 liter water en 6.25 KWh.

Het boekje wordt ingebonden met een metalen ring. Op de laatste pagina van het boekje staat een instructie om het papier en de metalen ring op de juiste manier te recyclen. 

In elk boekje schrijft de maker van het boekje ook zijn/haar naam. Op deze manier creëren we autonomie en trots over het werk dat ze verrichten. Het is mooi om te zien hoeveel plezier ze uit hun werk halen.

Droom

Onze droom is om landelijke lokale ecosystemen te creëren waar papier wordt opgehaald en ingebonden. Samen kunnen we de wereld veranderen door er anders naar te kijken.

Profile picture for user info_93177
Léon
Auteur
'ik geloof dat je de wereld kan veranderen door de manier waarop je naar de wereld kijkt'

Ik zie het als mijn persoonlijke missie om meer vertrouwen in deze wereld te brengen. De grootste verandering die wij als samenleving te maken hebben is die van wantrouwen naar vertrouwen. Dat is mijn overtuiging en daar wil ik aan bijdragen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social