Green City Watch 

Platform en technologie om de kwaliteit van (stads)natuur en biodiversiteit te meten

Wat is Green City Watch

Green City Watch combineert ecologische kennis, nieuwe databronnen (hoge-resolutie satellietdata) en innovatieve technologieën (Machine Learning & AI) in een zelf-ontwikkelde technologie om de kwaliteit van stadsnatuur te meten. Onze technologie is onder andere in staat de biodiversiteit en kwaliteit van stadsnatuur te herkennen en te meten. We werken nauw samen met stadsecologen, biodiversiteit-experts en universiteiten om onze analyses te verbeteren en te testen aan de realiteit.

Specifiek kunnen wij automatisch het illegaal (zonder vergunning) kappen van bomen detecteren en de gemeente onmiddellijk op de hoogte brengen. We kunnen ook plasvorming en stilstaand water in parken in kaart brengen, zodat steden gerichte actie kunnen ondernemen tegen schade aan infrastructuur en boomsterfte. Tevens zijn we in staat de gezondheid (ziektes e.d.) en compositie van bomen en planten te meten vanuit de satellietdata.  

Voor wie 

Green City Watch heeft oneindig veel toepassingen voor gemeenten, groenbeheerders en ecologen om gerichter en sneller inspecties uit te voeren. Dat verhoogt niet alleen de efficiëntie en kwaliteit van de (verplichte) inspecties, maar stelt de beheerder ook in staat om flexibeler en gerichter actie te ondernemen.  

Kwaliteit van de natuur voor meer biodiversiteit

Steden en natuur worden vaak apart van elkaar gezien, maar niets is minder waar. Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat steden ook uit kunnen groeien tot biodiversiteits hotspots als de condities goed zijn. Het begrijpen, verbeteren en visualiseren van de natuur in de stad maakt het mogelijk dat groenbeheerders flexibeler en gerichter actie kunnen ondernemen. Dit leidt tot betere kwaliteit van natuur en optimale bescherming van de biodiversiteit. Onze technologie draait op big (geo)data met een wereldwijde beschikbaarheid waardoor het makkelijk schaalbaar is. Green City Watch wilt graag een voortrekkersrol spelen in technologische ontwikkelingen te gebruiken om natuurbeheer te verbeteren en efficiënter te maken. 

Verduurzaming van de samenleving

Natuur brengt bewoners bij elkaar en draagt actief bij aan hun gezondheid. Wij staan gereed om de technologie, training, ondersteuning en ons netwerk van kennis aan te bieden aan de desbetreffende gemeenten. We willen ook actief en inclusief samenwerken met de inwoners van de gemeenten door middel van informatieavonden, apps en workshops, zodat iedereen een rol kan spelen in het ontwikkelen van een gezonde leefomgeving en tegelijkertijd inzicht krijgt in de waarde van natuur en biodiversiteit. Green City Watch is niet alleen duurzamer voor het milieu, maar draagt ook bij aan een inclusieve en duurzame samenleving. 

Duurzame technologie

Met een technologische innovatie is het cruciaal om te denken aan duurzame hosting en server gebruik. Datacenters zijn zelfs verantwoordelijk voor meer dan 1 % van het wereldwijde energieverbruik. Daarom is groene hosting een hoge prioriteit in de ontwikkeling van ons platform. Tot we een volledige server nodig hebben kiezen wij voor groene webhosting.

Profile picture for user nadine_93406
Nadinè
Auteur
Nadinè werd opgeleid tot evolutiebioloog en ecoloog in Toronto en Singapore, tot aardwetenschapper in Amsterdam en doet momenteel een PhD aan University College Dublin en het Massachusetts Institute of Technology (MIT), waar ze promoveert tot ecologisch ingenieur.

Nadinè handelt vanuit een persoonlijke missie om de manier waarop we natuur en biodiversiteit in steden waarderen radicaal om te gooien. De grote droom: een wereld waarin iedereen zo vanuit haar of zijn voordeur toegang heeft tot prachtige, wilde natuur – de mens als integraal onderdeel van de wereld om ons heen. Vanuit die gedachte richtte ze in 2018 samen met Chris van Diemen en Jim Groot Green City Watch op, dat technologie gebruikt om onze (stads)natuur beter te begrijpen en beschermen. En daar raken we een tweede speerpunt in Nadine’s werk: technologie inzetten voor slimme natuurinterventies. Green City Watch combineert ecologische kennis, nieuwe databronnen (satellietdata) en innovatieve technologieën om de kwaliteit van stadsnatuur te meten, en te identificeren waar de meeste impact kan worden bereikt met de aanleg van nieuw groen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website