GiantLeaps  

GiantLeaps Impact Tool berekent de klimaatimpact van het eten dat geserveerd wordt in restaurants en op evenementen

 

GiantLeaps

De GiantLeaps Impact Tool biedt cateraars en restaurants inzicht in de klimaatimpact van het eten dat zij serveren en concrete handvatten om een klimaatvriendelijk restaurant te worden. 

De wereldwijde voedselproductie is verantwoordelijk voor bijna een derde van alle broeikasgassen die worden uitgestoten. Er komt dan ook, terecht, steeds meer aandacht voor de klimaatimpact van eten. Echter is het voor cateraars en restaurants duur en tijdrovend om de juiste informatie bijeen te krijgen om hun klimaatimpact te bepalen, laat staan te beheersen of communiceren. 

GiantLeaps Impact Tool

De GiantLeaps Impact Tool is een online oplossing die de klimaatimpact van het geserveerde eten meet aan de hand van inkooplijsten of recepten. Na het uploaden van een inkooplijst in de tool, geven grafieken en visuals inzicht in de broeikasgassen per gerecht of bezoeker, wordt duidelijk welke producten de grootste klimaatimpact hebben en krijgt het restaurant een score ten opzichte van vergelijkbare restaurants.

Zo helpen wij onze partners om eten te serveren dat lekker én goed voor het klimaat is. 

Profile picture for user laura_89253
Laura
Auteur
Als oprichter van GiantLeaps zet ik mij iedere dag in voor een transitie naar houdbare eetgewoontes. Ik ben er van overtuigd dat door restaurants, chefs en consumenten te informeren over hun impact en visueel en begrijpelijk te maken waarom de ene keuze meer impact heeft dan de andere, onze eetgewoontes steeds duurzamer zullen worden. Niet door met een vingertje te wijzen of belerend te zijn, maar door samen te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Als we allemaal als individuen kleine stapjes zetten, komen we vanzelf bij de Giant Leap die nodig is!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website