Future of Food Institute 

Kennis en inzicht voor organisaties in de voedselketen door onderzoek om het consumentenoogpunt tov duurzame voedselkeuzes te begrijpen.

Het Future of Food Institute zag dat kennis over hoe consumenten de toekomst van voedselproductie zien, zeer verspreid was. Door middel van heldere data en modellen uit consumentenonderzoek en trendanalyses draagt het Future of Food Institute bij aan de versnelling van de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Inzicht in de positie van de consument op weg naar een duurzaam voedselsysteem helpt organisaties uit de hele voedselketen om te juiste keuzes te maken en hierover op gerichte wijze te communiceren.

We zijn op zoek naar input voor het onderzoek en interessante samenwerkingen!

 

FoF rapport om de voedseltransitie vorm te geven

Tweemaal per jaar publiceren we het Future of Food Rapport. Dit rapport beschrijft hoe de Nederlandse consument denkt over duurzame voeding en de ontwikkelingen op dit gebied.  We constateren trends en meten veranderingen in de tijd. Welke merken zijn relevant en welke juist niet? Staat de consument open voor alternatieve eiwitbronnen? Wat is voor de consument de toegevoegde waarde van korte ketens?  

Dit zorgt voor effectievere en efficiëntere marketing, productontwikkeling en verkoop van duurzame consumentenproducten. Daarmee versnellen we de voedseltransitie. 

Wat kun je met kennis uit het FoF rapport?

Productontwikkeling: Op het juiste moment de juiste producten/merken lanceren voor de juiste mensen.Communicatie: de juiste boodschap gericht op de juiste mensenAssortimentsbeslissingen: Een optimale verdeling aanbrengen in het assortiment tussen duurzame en minder duurzame alternatieven. Productpositionering: Op welke manier en waar wordt je product geplaatst tussen andere producten.

FoF Congres om interdisciplinair kennis te delen

Ieder jaar organiseren we het Future of Food congres. Het congres heeft als doel inzicht te bieden in de positie van de consument binnen de transitie naar een duurzaam voedsel systeem. Hiervoor wordt interdisciplinair kennis gedeeld en de juiste kennismakingen geregeld. Zo wordt iedereen die een schakel vormt binnen het voedselsysteem op het Future of Food congres vooruit geholpen; fabrikanten, politiek, kennisinstellingen, retailers, boeren, start-up's, leveranciers, producenten en horeca. 

Profile picture for user info_93011
Simone
Auteur
Future of Food Institute versnelt de verduurzaming van de voedselketen door helder inzicht te bieden in hoe de consument hier over denkt en waar deze voor open staat. We houden trends en ontwikkelingen in de tijd bij en presenteren dit 2x per jaar in een allesomvattend rapport.

Met deze informatie kunnen schakels uit de hele voedselketen producenten, merken, retailers, start-ups en leveranciers effectiever communiceren en gerichter keuzes maken die beter aansluiten bij de consument.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social