Fungi Factory 

Fungi Factory kweekt paddenstoelen op Utrechtse reststromen. Samen met lokale partners werken we aan een stad zonder afval.

Samen met lokale partners zetten wij stedelijk afval om in lokale voeding en zorgen wij voor duurzame waarde creatie. Zo kweken we paddestoelen op lokaal beschikbare afvalstromen, zoals koffiedik en houtschaafsel. Met onze duurzame producten en diensten creëren we bewustwording. Fungi Factory heeft een aantal producten die we rechtstreeks aan consumenten verkopen. Ons best verkopende product is de growkit, een thuiskweekset waarmee je op je eigen koffiedik oesterzwammen kweekt.

De toekomst

Fungi Factory is altijd bezig om zich te ontwikkelen, we willen onze kweeklocatie uitbreiden om nog meer koffiedik van lokale partijen te kunnen verwerken en oesterzwammen te kweken, we willen meer outreach en samenwerkingen zodat nog meer mensen bewust worden zodat we beter om kunnen gaan met grondstoffen en samen werken aan een stad zonder afval. 

 

Profile picture for user martha_94349
Martha
Auteur
Naast een PhD in Aardwetenschappen aan de UU werk ik bij Fungi Factory Utrecht, een stadskweker van paddenstoelen op reststromen. Bij Fungi Factory verzorg ik de marketing, productontwikeling, en educatie. Daarnaast organiseer ik teamuitjes op maat en geef workshops over verschillende onderwerpen. Weten wat Fungi Factory voor jou kan doen? Neem contact op!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden