FUMI Ingredients 

Wij maken een alternatief voor ei-eiwit op basis van micro-algen, gist en andere micro-organismen

Ei-eiwit is het meest gebruikte dierlijke eiwit in voedingsproducten. Het wordt momenteel gebruikt in meringues, McMuffins, vleesvervangers, surimi, marshmallows, bakkerijproducten en een uitgebreide lijst van andere voedingsproducten. Ei-eiwitten zijn unieke en belangrijke ingrediënten, omdat ze zeer stabiele schuimen kunnen vormen, sterke gels en emulsies kunnen maken. Helaas zijn er veel nadelen verbonden aan de productie van eieren, zoals een zeer grote ecologische voetafdruk (1 kg ei-eiwit vertegenwoordigt 40 kg CO2-equivalenten), 93% van de legkippen worden gekooid en er zijn ernstige zorgen met betrekking tot het gebruik van antibiotica en pesticiden voor de kippenhouderij.

Wij willen dit grote probleem tackelen. FUMI Ingredients gelooft dat micro-organismen een onaangebroken bron voor hoogwaardige ingrediënten kunnen zijn. Wij hebben een proces ontwikkeld voor de productie van diervrije voedselingrediënten, met name ei-eiwitten, uit micro-organismen. Ons proces is robuust, schaalbaar en kosteneffectief in vergelijking met tot regulier ei-eiwit. Wij gaan dit ingredient B2B aanbieden en richten ons initieel vooral op producenten van vleesvervangers en de bakkerij industrie. 

Profile picture for user corjanvandenberg_92910
Corjan
Auteur
Ik heb een achtergrond in Biotechnologie, valorisatie van reststromen en alternatieve eiwitten. meer info: https://www.linkedin.com/in/corjan-van-den-berg-5456844/

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website