Fraenck 

Een krachtige collectie van duurzame en sociale tassen en accessoires.
Fraenck - Upycled, sociaal, lokaal.

Ratna en Pascal ontmoetten elkaar op de kunstacademie in Arnhem. De ontwerpers werken onder de naam Fraenck (voorheen Ho&Mulder) sinds 2014 samen met zeilmakerij Buitink Technology, waar het duo mode accessoires vervaardigt van materialen die bij de zeilmakerij in de afvalbakken belanden. Deze materialen worden gecombineerd met imitatieleder, uit restanten (dead stock) van Nederlandse producenten.

Fraenck presenteert een B2C collectie die verkocht wordt in eigen winkels en webshop en bedient een groeiende groep B2B klanten.

Voor deze zakelijke klanten recyclet Fraenck allerlei materialen, van vlaggendoek en banners, tot bedrijfskleding en gevelbekleding. Deze worden opnieuw ingezet en verwerkt tot etuis, laptophoezen & tassen, maar ook leuke goodiebags!

Sinds 2017 betrekt Fraenck mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij hun bedrijfsvoering. Dit kunnen bijvoorbeeld jongeren in de Wajong zijn, of statushouders - iedereen is welkom.

Fraenck biedt plek aan circa 15 'mensen met afstand tot de arbeidsmarkt'. Ze leren ateliervaardigheden, maar nog veel belangrijker: ze krijgen de tijd aan zichzelf te werken.

Profile picture for user studiomulder_66141
Ratna & Pascal
Auteur
Ratna Ho en Pascal Mulder zijn de oprichters van Fraenck - een duurzaam en sociaal tassenlabel uit Arnhem. In 2016 nog bekend onder de naam Ho&Mulder, hebben ze met projectnaam Synth/Ethic de Wereldprijs in de wacht gesleept met hun duurzame idee om bedrijfsrestanten in te zetten een modieuze en stoere tassencollectie te maken. Sindsdien is er een hoop gebeurd!
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2016

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden