Fork Ranger 

Ontdek de smaak van klimaat-vriendelijk eten

Fork Ranger geeft je een antwoord op twee lastige vragen: ‘Welk verschil kan ik maken in de klimaatcrisis?’ en ‘Wat moet ik vanavond eten?’

Dit doen we op twee manieren:

1. De Fork Ranger app

Je gaat op reis als Fork Ranger om te ontdekken wat duurzaam eten betekent. Door recepten af te vinken loop je verder en ontvang je nieuwe recepten.

Onze recepten zijn super makkelijk en bevatten veel groente. Ze hebben geen ingewikkelde ingrediënten en we voegen altijd een bron van eiwitten toe.

2. Het Fork Ranger boek

Het boek volgt Franks eigen reis over duurzaam eten. Hij legt uit waarom eten zo'n grote impact heeft en welke keuzes je het beste kan nemen om CO2 te besparen. Daarnaast bevat het boek 40 alledaagse recepten om het in de praktijk te brengen  

Onze impact

Minder vlees eten is volgens de wetenschappers van Drawdown de op twee na grootste oplossing voor klimaatverandering.

Maar dat is voor veel mensen nog lastig. Je moet anders leren koken en er blijven veel vragen onbeantwoord.

'Is het nou echt beter om kokosmelk van de andere kant van de wereld te eten in plaats van lokaal vlees?'

Wij helpen deze dilemma's te beantwoorden en geven de recepten om het ook daadwerkelijk te gaan doen.

Met een optimistische en wetenschappelijke aanpak hebben we al veel mensen geholpen om de vega barrière te doorbreken.

Uit een enquête met 59 lezers blijkt dat ze door het boek gemiddeld 36% minder vlees eten. Dit betekent dat hun totale ecologische voetafdruk met ongeveer een tiende is gedaald. Wanneer je een elektrische auto koopt, vermindert de impact ‘slechts’ met ca. 7%.

Profile picture for user frank_93690
Frank
Auteur
Als communicatie adviseur, designer en zoon van twee predikanten voel ik me ‘predikant voor duurzaamheid’. Te vaak horen mensen wat ze niet meer mogen in plaats van te ontdekken hoe mooi een duurzame samenleving kan zijn. Na de communicatie op te zetten voor de eerste zon-aangedreven expeditie naar de zuidpol wilde ik weten wat voor klimaatverandering het grootste verschil maakt. Het duidelijke antwoord is eten. Maar zoals veel anderen was ik gefrustreerd: ik wil geen vleesvervangers of salades eten. Dus ben ik zelf aan de slag gegaan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden