Forest Wool 

Forest Wool maakt duurzaam textiel van dennennaalden

Dennenbomen zijn 's werelds belangrijkste houtbron. Alleen al in de EU worden elk jaar 600 miljoen pijnbomen gekapt. Maar er is meer aan de boom dan alleen hout: dennennaalden zijn goed voor 10-30 procent van zijn massa en tot op de dag van vandaag zijn ze een niet gewaardeerd en onderbenut bijproduct van houtkap. 

Forest Wool zet dennennaalden - afval vanuit de houtindustrie - om in vezels die worden gebruikt voor de productie van textiel voor kleding industrie. Dennennaald vezels zijn een geweldig alternatief voor geïmporteerde vezels zoals katoen, omdat het een lokaal en niet-seizoensgebonden materiaal is. Dennennaald vezel zijn een veel duurzamere alternatief voor katoen. Omdat ervoor de productie van dennennaald textiel geen landbouwgrond, pesticiden en water nodig zijn om de grondstoffen te laten groeien.

Tree-Shirt wordt het vlaggenschipproduct van Forest Wool, uitgevoerd in samenwerking met de mode industrie.

 

Onze impact:

Bij Forest Wool willen wij het duurzaamheidsprobleem van de mode-industrie aanpakken. De mode-industire is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en heeft dringend behoefte aan verandering. De overproductie van bepaalde grondstoffen zoals katoen zijn een hulpbronnenintensieve en schadelijke activiteit die ontbossing stimuleert, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Door dennennaalden in vezels te veranderen, creëren wij een veel duurzamere alternatief voor geïmporteerde of speciaal gekweekte vezels. 

Profile picture for user info_93938
Tamara
Auteur
Mijn naam is Tamara Orjola en ik ben een materiaal ontwerper en onderzoeker. Ik ben cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in 2016, afdeling Wellbeing. Tijdens mijn studies en carrière heb ik te maken gehad met een breed scala aan sociale en duurzame kwesties, waardoor mijn interesse en werk zeer divers is. Materialen spelen een belangrijke rol in mijn ontwerp, als een ontwerper die leeft in de opkomst van klimaatverandering , een groeiende bevolking en consumptiemaatschappij. Ik vind het erg belangrijk om het globale beeld te begrijpen, de hele cyclus van toegepaste materialen. Ik geloof dat je als ontwerper de morele plicht hebt om na te denken over de impact van wat je creëert. Duurzaamheid, circulaire economie speelt een kernwaarde in mijn denken.
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2020

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden