Food for Skin 

Food for Skin = Food for thought. Wat smeer jij op je huid?

100% natuurlijk Food for Skin is een NL merk dat skincare ontwikkelt op basis van 100% natuurlijke (en biologische) ingrediënten, namelijk: groenten! Iedereen weet dat groenten goed zijn voor je lichaam, dus waarom voed je je grootste orgaan, je huid, daar niet mee? 

Simpel Een simpele huidverzorgingslijn: 3 producten is wat je nodig hebt, meer niet. Food for Skin kiest bewust voor een genderneutrale, minimale lijn, om op deze manier te consuminderen. Met deze 3 producten kun je: reinigen, beschermen en voeden.

(Circulaire) Groenten Food for Skin minimaliseert haar footprint door o.a. gebruik te maken van circulariteit: de tomaten basis crème bestaat voor 78% uit tomaten werkstoffen, afkomstig van reststromen uit een Italiaanse tomatensaus fabriek. De werkstoffen van het avocado serum worden gewonnen uit avocado's, die niet 'mooi' genoeg voor de markt zijn en normaliter werden vernietigd. Food for Skin streeft ernaar om alle hoofdingrediënten circulair te maken.

Biophotonic glas De producten zitten verpakt in biophotonic glas, wat zorgt voor een langere houdbaarheid. Het glas is goed recyclebaar via de glasbak. Food for Skin kiest er bewust voor om geen doosje om het product te doen om afval te besparen. De verzenddoos van gerecycled karton is niet bedrukt, om hergebruik te stimuleren.

Vrouwen Food for Skin support female leadership en geeft de voorkeur om samen te werken met female-led bedrijven zoals Enjoy Divine Nature, onze producent uit Almere.

Food for Skin wil de volgende duurzame impact maken: 

1. Bewustwording Food for Skin wil mensen bewust maken van het feit dat er veel 'troep' in huidverzorging zit, wat niet goed is voor mensen, maar zeker ook niet voor het milieu. Uit onderzoek van de Plastic Soup Foundation is gebleken dat 60-90% van de personal care producten microplastics bevatten. De meeste mensen weten dit niet. Food for Skin wil bijdragen aan meer bewustwording wat er in je personal care producten zit.

2. 100% natuurlijk Voed je huid daarom met 100% natuurlijke ingrediënten, die biologisch geteeld zijn. Daarmee voorkomen we nog meer productie van chemisch gemaakte ingrediënten en het daarbij behorende afval.

3. Upcycling Food for Skin wil bijdragen om nieuwe manieren te ontdekken hoe we kostbare grondstoffen beter kunnen benutten. Zo doen wij aan upcycling van reststromen uit een tomaten sausfabriek: uit de zaden en schillen wordt tomatenolie geperst, welke Food for Skin vervolgens gebruikt in de tomato base cream. Voor de avocado olie gebruiken wij avocado’s welke normaliter zouden worden vernietigd omdat ze niet ‘mooi’ genoeg zijn voor de markt.

4. Zero Microplastics Food for Skin heeft van de Plastic Soup Foundation het Zero logo ontvangen: er zitten geen microplastics in Food for Skin. Zo zorgen wij ervoor dat onze producten milieuvriendelijk zijn.

5. Afval Food for Skin minimaliseert het gebruik van verpakkingen door geen doosjes om het product te gebruiken en maakt gebruik van recyclebare en kwalitatieve verzenddozen zonder print, zodat deze herbruikt kunnen worden. De glazen flessen van biophotonic materiaal kunnen goed bij het glas gerecycled worden.

Profile picture for user angelaursem
Angela
Auteur
Founder van Food for Skin - clean & green skincare. Food for Skin = Food for thought. Wat smeer jij eigenlijk op je huid? Weet je dat? Food for Skin is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, op basis van (circulaire) groenten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 272 leden