Flextrash | Duurzame prullenbak onderweg! 

Wist je dat er per jaar in Nederland zo'n 50 miljoen kilo afval in de natuur terecht komt? Tijd om in actie te komen tegen zwerfafval!

Zwerfafval te lijf met Flextrash

WAT DOE JE MET AFVAL ONDERWEG?

(Zwerf)afval begint een steeds groter probleem te vormen voor mens en natuur. De plastic soup leeft niet alleen midden in onze oceaan en op verre, tropische stranden maar begint al in onze Hollandse rivieren en bij jou om de hoek in de berm. Onlangs ontdekte stichting Schone Rivieren dat er op sommige plekken bij de Maas en Waal per 100 meter rivieroever meer dan 1200 afvalitems liggen. In diezelfde lijn rapporteerde stichting de Noordzee vorige maand 81 items wegwerpafval per 100 meter op onze Nederlandse stranden. Een prullenbak om netjes je afval in te gooien is lang niet altijd binnen handbereik. Best gek, als je bedenkt dat er in Nederland per jaar zo'n 50 miljoen kilo afval in de natuur belandt. Een bananenschil doet er zo’n twee maanden over om te vergaan, een koffiebekertje een half jaar, een aluminium blikje vergaat nooit. Daar begon het bij ons te kriebelen! 

AANPAK BIJ DE BRON

Wij geloven in het aanpakken van het afvalprobleem bij de bron. In een wereld die steeds mobieler wordt ontwerpen wij afvaloplossingen die daarbij passen. Prullenbakken die met je meereizen. Met onze super flexibele prullenbak hang jij als je onderweg bent gemakkelijk een afvalbak op! Denk aan je auto, camper, caravan of boot maar ook aan de barbecue, het park of een dagje strand. Prullenbakken voor in de keuken en badkamer zijn er genoeg maar zodra je op pad gaat lijkt onze verantwoordelijkheid te stoppen en over te gaan naar autoriteiten. Dat jíj ook daarbuiten zorgt voor verandering, dat bewustzijn willen we creëren!

GROENE DROMEN

Bij alleen inzamelen stopt het niet. Afval kan namelijk perfect dienen als nieuwe grondstof! Dat bewijzen we door onze coverbag voor 100% te maken van oude plastic flessen. Onze droom is om Flextrash in zijn geheel circulair te maken. We zorgen in ieder geval alvast dat er geen nieuw, single use plastic bijkomt door onze navulzakken te produceren van suikerriet. Een biologisch afbreekbaar alternatief voor virgin plastic. En is je coverbag vies? Dan was je die gewoon samen met je vieze onderbroeken, in je wasmachine! 50% van de nettowinst investeren we daarnaast in onze stichting the Mobile Waste foundation waarmee we initiatieven ondersteunen die bijdragen aan een afvalvrije wereld en schone oceanen. Onze belangrijkste impact ligt dicht bij jezelf. Geen grootschalige opruimacties of ‘leegvissen’ van de oceanen. Jij kan vandaag beginnen met verandering!

DUTCH DESIGN

Een prullenbak is niet alleen functioneel maar mag er ook mooi uitzien. In samenwerking met topontwerper Basten Leijh werkten we keihard om een duurzame én stijlvolle prullenbak te ontwikkelen. Basten is een bekend ontwerper in de Nederlandse design wereld en zijn ontwerpen zijn bekroond met o.a. de Red Dot Award en de IF award. Onze design guru Jesse is verantwoordelijk voor onze Flextrash sustainability tree en streeft daarbij naar 100% circulariteit van ons product. Van afval, voor afval! Met de kracht van dit duo kiezen we voor duurzame materialen en maken we afval verzamelen leuk!

Profile picture for user Yvette_89670
Bas
Auteur
Mijn naam is Bas, het idee voor Flextrash ontstond in mijn auto. Als vader van 2 kinderen en drukke ondernemer werd het stiekem best vaak een rommel. Tot mijn grote verbazing vond ik nergens een geschikte afvaloplossing. Onderweg mis je toch vaak een prullenbak dichtbij en daarom bedacht ik mijn eigen, duurzame oplossing.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social