Flextrash 

Prullenbakken die met je meereizen! Onze super flexibele én duurzame afvalbak hang jij gemakkelijk overal op als je onderweg bent.

WAT DOE JE MET AFVAL ONDERWEG?

Een prullenbak om netjes je afval in te gooien is lang niet altijd binnen handbereik. Best gek, als je bedenkt dat er in Nederland per jaar zo'n 50 miljoen kilo afval in de natuur belandt. Hoe vaak is je auto niet gevuld met bananenschillen, parkeerbonnetjes of lege koffiebekers? Of wat dacht je van een dagje op het strand met de familie waar ondertussen de boterhamzakjes ongemerkt weg dwarrelen? Tot onze grote verbazing vonden we nergens een geschikte oplossing, en daar begon het te kriebelen. Samen met topontwerper Basten Leijh ontwikkelden we een mobiele superheld. Een duurzame prullenbak die met je meereist. Gemaakt van oude plastic flessen en in vrolijke kleurtjes. Voor in je auto, camper, op de boot of op het strand. Samen voor een schone wereld!

AANPAK BIJ DE BRON

Wij geloven in het aanpakken van het afvalprobleem bij de bron. In een wereld die steeds mobieler wordt ontwerpen wij afvaloplossingen die daarbij passen. Prullenbakken die met je meereizen. Met onze super flexibele prullenbak hang jij als je onderweg bent gemakkelijk een afvalbak op! Prullenbakken voor keuken of badkamer zijn er genoeg, maar zodra je op pad gaat lijkt onze verantwoordelijkheid te stoppen en over te gaan naar autoriteiten. Dat jíj ook daarbuiten zorgt voor verandering, dat bewustzijn willen we creëren!

GROENE DROMEN

Bij alleen inzamelen stopt het niet. Afval kan namelijk perfect dienen als nieuwe grondstof! Dat bewijzen we door onze Coverbag voor 100% te maken van oude plastic flessen. En is die buitenzak vies? Dan gooi je hem gewoon samen met je vieze onderbroeken in de wasmachine. Jij kan dus helemaal zonder plastic binnenzakjes.

1% van de omzet investeren we daarnaast in onze stichting, The Mobile Waste foundation, waarmee we kanjers steunen die op grote schaal actie ondernemen. Zoals Boyan en zijn nieuwe Interceptor.

DUTCH DESIGN

Een prullenbak is niet alleen functioneel maar mag er ook mooi uitzien. In samenwerking met topontwerper Basten Leijh werkten we keihard om een duurzame én stijlvolle prullenbak te ontwikkelen. Basten is eerder bekroond met o.a. de Red Dot Award en de IF award. Onze design guru Jesse is verantwoordelijk voor de Flextrash sustainability tree en streeft daarbij naar 100% circulariteit van ons product. Van afval, voor afval! Met de kracht van dit duo kiezen we voor duurzame materialen en maken we afval verzamelen leuk!

WELKE IMPACT MAKEN JULLIE?

Flextrash zamelt afval in op plekken waar dat normaal vaak niet gebeurd, dat is onze nummer 1 duurzaamheidsmissie. We gaan zwerfafval tegen op reis! Onze droom is om Flextrash in zijn geheel circulair te maken. Dat is nu nog niet mogelijk door de dure prijzen van herbruikbare grondstoffen en het recycle proces wat nog zo in ontwikkeling is, maar de Sustainability Tree hangt op kantoor. Op dit moment kiezen we er daarom voor om bomen te planten ter compensatie van onze CO2 uitstoot en zorgen we in ieder geval alvast dat er geen nieuw, single use plastic bijkomt door onze navulzakken te produceren van suikerriet. Een biologisch afbreekbaar alternatief voor virgin plastic.

Ook voor het design is er gedacht aan duurzaamheid. Door de prullenbak van stof te maken, in feite dus een prullenzak, kan Flextrash lekker klein worden opgevouwen en verzenden we  geen lucht! Van ons krijg je geen grote doos thuis, maar een lekker klein pakketje die vaak nog door de brievenbus past ook.

Onze belangrijkste impact ligt dicht bij jezelf. Geen grootschalige opruimacties of ‘leegvissen’ van de oceanen. Jij kan vandaag beginnen met opruimen! 

Profile picture for user Yvette_89670
Bas
Auteur
Mijn naam is Bas, het idee voor Flextrash ontstond in mijn auto. Als vader van 2 kinderen en drukke ondernemer werd het stiekem best vaak een rommel. Tot mijn grote verbazing vond ik nergens een geschikte afvaloplossing. Onderweg mis je toch vaak een prullenbak dichtbij en daarom bedacht ik mijn eigen, duurzame oplossing.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden