Flextrash 

Prullenbakken die met je meereizen! Onze super flexibele én duurzame afvalbak hang jij gemakkelijk overal op als je onderweg bent.

WAT DOE JE MET AFVAL ONDERWEG?

Zwerfafval begint een steeds groter probleem te vormen voor mens en natuur. De plastic soep leeft niet alleen midden in de oceaan en op verre, tropische stranden maar begint al in onze Hollandse rivieren en bij jou om de hoek in de berm. Een prullenbak om netjes je afval in te gooien is lang niet altijd binnen handbereik. Best gek, als je bedenkt dat er in Nederland per jaar zo'n 50 miljoen kilo afval in de natuur belandt. Daar begon het bij ons te kriebelen! 

Het idee voor Flextrash ontstond in de auto van oprichter Bas. Als vader van twee kleine kinderen en drukke ondernemer werd het stiekem best vaak een rommel. Tot zijn grote verbazing vond hij nergens een geschikte afvaloplossing. In de auto mis je vaak een prullenbak dichtbij en daarom bedacht hij samen met Basten Leijh Flextrash. Wat begon in de auto is inmiddels uitgerold naar boot, camper, caravan en tent. Dat was helemaal consument gedreven, echt super leuk! We kregen veel reacties dat niet alleen de auto een plek was waar mensen een afvalbak misten, maar ook op veel andere plekken onderweg. Eigenlijk altijd als je op reis bent!

AANPAK BIJ DE BRON

Wij geloven in het aanpakken van het afvalprobleem bij de bron. In een wereld die steeds mobieler wordt ontwerpen wij afvaloplossingen die daarbij passen. Prullenbakken die met je meereizen. Met onze super flexibele prullenbak hang jij als je onderweg bent gemakkelijk een afvalbak op! Denk aan je auto, camper, caravan of boot maar ook aan de barbecue, het park of een dagje strand. Prullenbakken voor in de keuken en badkamer zijn er genoeg maar zodra je op pad gaat lijkt onze verantwoordelijkheid te stoppen en over te gaan naar autoriteiten. Dat jíj ook daarbuiten zorgt voor verandering, dat bewustzijn willen we creëren!

GROENE DROMEN

Bij alleen inzamelen stopt het niet. Afval kan namelijk perfect dienen als nieuwe grondstof! Dat bewijzen we door onze Coverbag voor 100% te maken van oude plastic flessen. Onze droom is om Flextrash in zijn geheel circulair te maken. We zorgen in ieder geval alvast dat er geen nieuw, single use plastic bijkomt door onze navulzakken te produceren van suikerriet. Een biologisch afbreekbaar alternatief voor virgin plastic. En is je Coverbag vies? Dan was je die gewoon samen met je vieze onderbroeken, in je wasmachine! 1% van de omzet investeren we daarnaast in onze stichting the Mobile Waste foundation waarmee we initiatieven ondersteunen die bijdragen aan een afvalvrije wereld en schone oceanen. Onze belangrijkste impact ligt dicht bij jezelf. Geen grootschalige opruimacties of ‘leegvissen’ van de oceanen. Jij kan vandaag beginnen met verandering!

DUTCH DESIGN

Een prullenbak is niet alleen functioneel maar mag er ook mooi uitzien. In samenwerking met topontwerper Basten Leijh werkten we keihard om een duurzame én stijlvolle prullenbak te ontwikkelen. Basten is een bekend ontwerper in de Nederlandse design wereld en zijn ontwerpen zijn bekroond met o.a. de Red Dot Award en de IF award. Onze design guru Jesse is verantwoordelijk voor onze Flextrash sustainability tree en streeft daarbij naar 100% circulariteit van ons product. Van afval, voor afval! Met de kracht van dit duo kiezen we voor duurzame materialen en maken we afval verzamelen leuk!

Flextrash zamelt afval in op plekken waar dat normaal vaak niet gebeurd, dat is onze nummer 1 duurzaamheidsmissie. We gaan zwerfafval tegen op reis! Maar bij alleen inzamelen stopt het niet. Afval kan namelijk perfect dienen als nieuwe grondstof. Dat bewijzen we door onze Coverbag voor 100% te maken van oude plastic flessen. We kopen de stof hiervoor in bij het Deense design label Kvadrat die zorgen dat oud plastic omgesmolten word tot korrels waar zij weer garen van kunnen maken. Onze droom is om Flextrash in zijn geheel circulair te maken. Dat is nu nog niet mogelijk door de dure prijzen van gerecyclede grondstoffen en het recycle proces wat nog zo in ontwikkeling is, maar de Sustainability Tree met onze dromen hangt op kantoor! Op dit moment kiezen we er daarom voor om bomen te planten ter compensatie van onze CO2 uitstoot en zorgen we in ieder geval alvast dat er geen nieuw, single use plastic bijkomt door onze navulzakken te produceren van suikerriet. Een biologisch afbreekbaar alternatief voor virgin plastic. En is je Coverbag vies? Dan was je die gewoon samen met je vieze onderbroeken, in de wasmachine!

Ook voor het design is er gedacht aan duurzaamheid. Door de prullenbak van stof te maken, in feite dus een prullenzak, kan Flextrash lekker klein worden opgevouwen en verzenden we  geen lucht! Van ons krijg je geen grote doos thuis, maar een lekker klein pakketje die vaak nog door de brievenbus past ook.

Een deel van onze opbrengst doneren we daarnaast in onze stichting The Mobile Waste Foundation waarmee we initiatieven ondersteunen die bijdragen aan een afvalvrije wereld en schone oceanen. Onze belangrijkste impact ligt dicht bij jezelf. Geen grootschalige opruimacties of ‘leegvissen’ van de oceanen. Jij kan vandaag beginnen met verandering! Zo organiseren we zelf ook regelmatig CleanUps of doen we mee met andere initiatiefnemers.

Profile picture for user Yvette_89670
Bas
Auteur
Mijn naam is Bas, het idee voor Flextrash ontstond in mijn auto. Als vader van 2 kinderen en drukke ondernemer werd het stiekem best vaak een rommel. Tot mijn grote verbazing vond ik nergens een geschikte afvaloplossing. Onderweg mis je toch vaak een prullenbak dichtbij en daarom bedacht ik mijn eigen, duurzame oplossing.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 272 leden