Felyx 

Gedeeld elektrisch scooter concept

Innovatief mobiliteitsconcept

Felyx biedt met de E-scooters het snelste vervoersmiddel voor verplaatsingen in de binnenstad. Het klant- en milieuvriendelijke mobiliteitsconcept is vergelijkbaar met car2go, maar dan met snelle en wendbare E-scooters. Klanten kunnen door middel van een app een volledig elektrische snorscooter 'huren' om snel in de binnenstad van A naar B te komen. Binnen het afgebakende gebied kunnen de E-scooters vervolgens overal geparkeerd en achtergelaten worden.

Voordelen voor de gebruiker:

  • Snel – vervoer van deur tot deur en eenvoudig parkeren
  • Goedkoop – gunstig geprijsd, vergelijkbaar met het openbaar vervoer
  • Comfortabel – langere afstanden zelf buiten afleggen

Voordelen voor overheden:

  • Duurzaam – volledig elektrisch en dus geen uitlaatgassen of fijnstof
  • Efficiënt – verminderen van congestie op de rijbaan
  • Innovatief – duurzame en innovatieve mobiliteit via deelscooters

Het concept komt ten goede aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van grote steden. Felyx combineert nieuwe technologie, deeleconomie en duurzaamheid in één innovatieve mobiliteitsoplossing.

Profile picture for user Quinten_84040
Quinten
Auteur
Sinds april 2016 zijn Maarten Poot en ikzelf bezig met de introductie van Felyx: een gedeeld elektrisch scooter concept in Amsterdam. Als oprichters van Felyx zijn wij full-time gecommitteerd aan dit project, reden waarom we beiden de overstap van consultancy naar
ondernemen hebben gemaakt.

Maarten heeft ervaring in het uitdenken en ontwikkelen van software/apps en projectervaring opgedaan als consultant. In het verleden is hij bekroond met het winnen van de “Creative Challenge” van KLM. Ikzelf heb met name ervaring op het gebied van strategiebepalingen binnen diverse organisaties.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 271 leden