Feelou 

Weet jij hoeveel bh’s een vrouw gemiddeld tijdens haar zwangerschap gebruikt?
One Bra by Feelou

Gedurende de 9 maanden van een zwangerschap maakt het vrouwelijk lichaam een enorme verandering door. Niet alleen de buik, ook de borsten bereiden zich voor op de komst van een nieuw leven. Tijdens een zwangerschap zijn borsten gevoeliger, kan de cup met wel 3 maten toenemen en neemt de gemiddelde borstomvang met 7 cm toe.

Je zou het niet verwachten, maar traditionele zwangerschapsbh’s zijn niet ontworpen voor deze veranderingen. Ze richten zich vaak op één fase van de zwangerschap. Bovendien is het voor vrouwen lastig in te schatten hoeveel hun lichaam gaat veranderen, waardoor het kiezen van de ‘juiste’ maat een uitdaging is. Zo kocht Noor, founder Feelou, tijdens haar zwangerschap wel 8 verschillende bh’s. Dit is niet alleen duur, oncomfortabel en slecht voor het milieu, het zorgt er ook voor dat bh’s een punt van onzekerheid worden in het leven van een vrouw waarin het juist belangrijk is dat ze in haar kracht staat.

In samenwerking met zwangere vrouwen, jonge moeders en kraamspecialisten ontwikkelden we één bh die geschikt is voor alle fases van het nieuwe moederschap. Door de unieke versteloptie aan elke zijde kan de bh steeds opnieuw worden afgesteld op een nieuwe (onder)borstmaat en pasvorm.

Vrouwen (borsten) ondersteunen

Ons gebruikersonderzoek (50+ interviews) laat zien dat een vrouw wel 8 verschillende bh’s kan kopen tijdens haar zwangerschap en dat deze periode gepaard kan gaan met veel onzekerheden vanwege haar veranderende lichaam. Wij willen deze vrouwen letterlijk en figuurlijk ondersteunen door hen één bh te bieden die hun borsten optimaal ondersteunt in alle fases van zwangerschap, hen vrouwelijk laat voelen, onzekerheden wegneemt én die minder afval creëert. Met 165.000 zwangere vrouwen per jaar in Nederland kunnen we dus behoorlijk wat bh’s besparen.

Profile picture for user noor_1
Noor
Auteur
Achtergrond in sociale geografie en milieuwetenschappen. Ik word enthousiast van (impact) startups en wil graag samen met anderen de wereld veranderen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden