FAT FOREST 

Gezond voor je huid én het regenwoud.

WIE ZIJN WIJ?

We zijn FAT FOREST. Wild by nature. Wij zijn een start-up op het gebied van natuurlijke huidverzorgingsproducten, gemaakt van pure ingrediënten uit het regenwoud. Wij willen ontbossing tegengaan door waarde te creëren voor de lokale bevolking met behoud van het bestaande ecosysteem.

WAT MAKEN WIJ?

Wij lanceren dit jaar een moisturizing body lotion en body bar. Ons absolute ‘hero’ ingrediënt is illipe boter. Het heeft een vochtinbrengende werking en maakt je huid superzacht. Alle FAT FOREST producten geven je een totale regenwoudervaring, zowel in geur als textuur.

HOE DOEN WE DIT?

FAT FOREST gebruikt ingrediënten die van nature groeien in het regenwoud. Ze worden zorgvuldig geoogst door de lokale bevolking, zonder het regenwoud aan te tasten maar met behoud van het bestaande ecosysteem. De inwoners spelen een actieve rol in het beschermen van de rijkdom van het regenwoud. Wij helpen de ‘wildkeepers’ bij het drogingsproces en betalen een fair prijs voor de ingrediënten. Op deze manier wordt het regenwoud een duurzame bron van inkomsten voor ze.

WAAROM DOEN WE DIT?

Het regenwoud is de nummer 1 strijder tegen klimaatverandering. Toch wordt er iedere twee seconden een voetbalveld aan bos vernietigd en regelmatig vervangen door monocultuurplantages. De lokale bevolking heeft vaak geen andere keus dan hun land te verkopen. Ze hebben geld nodig voor transport, gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen, maar er zijn weinig opties om lokaal geld te verdienen. FAT FOREST biedt de lokale bevolking de mogelijkheid om te leven en werken in balans met hun natuurlijke leefomgeving, het regenwoud.

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

Wij willen de verzorgingsindustrie veranderen met dit duurzame alternatief en ontbossing stoppen.

  • Wij willen informeren, bewustwording in gang zetten en de consument een keuze bieden. Wanneer jij een FAT FOREST product kiest, red je regenwoud op Borneo en zijn inwoners.
  • Wij willen de gehele verzorgingsindustrie inspireren om, net als FAT FOREST, te werken met wat de natuur te bieden heeft met behoud van het bestaande ecosysteem.

PSSST...

Onze illipe boter voldoet aan de ‘Fair for Life’ en 'EU organic' standaarden.

Profile picture for user inge
Inge
Auteur
Wild by nature. Product ontwerper / Marketeer. Gevoel voor wat er (niet) nodig is. Altijd in beweging. Om een beweging in gang te zetten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden