FAT FOREST 

Gezond voor je huid én het regenwoud.

WIE ZIJN WIJ?

We zijn FAT FOREST. Wild by nature. Wij zijn een start-up op het gebied van natuurlijke huidverzorgingsproducten, gemaakt van pure ingrediënten uit het regenwoud. Wij willen ontbossing tegengaan door waarde te creëren voor de lokale bevolking met behoud van het bestaande ecosysteem.

.

WAT MAKEN WIJ?

Vorige jaar (2021) hebben we onze eerste producten gelanceerd. Ondertussen hebben we een moisturizing bodycrème en skinbar. De skinbar is een bodycrème in vaste vorm. Daarnaast hebben we ook lippenbalsem in verschillende geuren. Ons absolute ‘hero’ ingrediënt is illipe boter. Het heeft een vochtinbrengende werking en maakt je huid superzacht. En het mooie is, deze noten liggen gewoon voor het oprapen. De forest communities rapen deze noten en hiervan kan illipe boter gemaakt worden, wat wij weer in onze producten gebruiken, zodat jij van deze mooie producten kunt genieten. Op deze manier verdienen de forest communities geld aan de noten uit het bos zonder het bos aan te tasten.

 

HOE DOEN WE DIT?

FAT FOREST maakt gebruik van ingrediënten die van nature groeien in het regenwoud. Ze worden zorgvuldig geoogst door de lokale bevolking, zonder het regenwoud aan te tasten maar met behoud van het bestaande ecosysteem. Op deze manier wordt het regenwoud een duurzame bron van inkomsten voor ze en geeft hen nog meer reden het regenwoud te behouden. Zij zijn Wild Keepers, die een actieve rol spelen in het beschermen van de rijkdom van het regenwoud en het regenwoud wild houden. 

 

WAAROM DOEN WE DIT?

Het regenwoud is de nummer 1 strijder tegen klimaatverandering. Toch wordt er iedere twee seconden een voetbalveld aan bos vernietigd en regelmatig vervangen door monocultuurplantages. In de laatste 50 jaar  zijn de regenwouden op Borneo al voor de helft gekapt. De lokale bevolking heeft vaak geen andere keus dan hun land te verkopen. Ze hebben geld nodig voor transport, gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen, maar er zijn weinig opties om lokaal geld te verdienen. FAT FOREST draagt bij om de lokale bevolking de mogelijkheid te bieden om te leven en werken in balans met hun natuurlijke leefomgeving, het regenwoud.

Veel producten die wij in het Westen gebruiken, bevatten ingrediënten verbouwd op monocultuurplantages die vaak ten koste van het regenwoud zijn gegaan, zoals palmolie. Wist je dat 70% van de verzorgingsproducten palmolie bevat. En dat terwijl het regenwoud juist zo rijk is aan ingrediënten, dat het meer dan het dubbele aan inkomsten kan opleveren vergeleken met een monocultuurplantage.

 

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

Wij willen de verzorgingsindustrie veranderen met dit duurzame alternatief en ontbossing stoppen. Wij willen informeren, bewustwording in gang zetten en de consument een keus bieden. Wanneer jij een FAT FOREST product kiest, help je regenwoud op Borneo en zijn inwoners. #stopdeforestation #wildbynature

PSSST...

Onze illipe boter voldoet aan de ‘Fair for Life’ en 'EU organic' standaarden.

En natuurlijk zijn onze producten 100% natuurlijk, vrij van palmolie, vrij van microplastics, en niet op dieren getest. Onze bodycream is vegan, de andere producten zit bijenwas in.

 

Profile picture for user inge@fatforest.com
Alexandra
Auteur
Alexandra is 9 jaar geleden vertrokken naar het Indonesische Borneo om daar haar kinderdroom na te jagen om orang-oetans te helpen. Na vijf jaar in een orang oetan rescue centrum te hebben gewerkt, richt zij zich nu meer op het behoud van het regenwoud, het leefgebied van de orang-oetan.

Wil je meer weten, of iets delen? Stuur ons een mailtje naar hello@fatforest.com.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden