FamFam 

FamFam is het online platform voor tweedehands kinderspullen bij jou in de buurt

FamFam is het online platform voor tweedehands kinderspullen. Alle kwalitatieve tweedehands kinderspullen komen hier samen, van kleding en speelgoed tot fietsjes en de gehele baby uitzet. Deze kunnen worden uitgewisseld in jouw buurt.   

Via de lokale communities connecten we ouders met jonge kinderen aan ouders met oudere kinderen in de buurt, die kinderspullen hebben die ze niet meer gebruiken. Door te kopen, verkopen of dingen weg te geven aan mensen die dicht bij jou staan, voelt het veiliger, leuker, groener, socialer en heb je meer gevoel bij de kwaliteit die je kan verwachten. Beter voor de wereld, maar zeker ook voor de bankrekening van ouders.

Kinderspullen uitwisselen was nog nooit zo makkelijk, sociaal, duurzaam en leuk!

We willen impact maken door ouders te stimuleren om kinderspullen een tweede leven te geven, circulariteit bevorderen. Door de spullen waar jouw kinderen uit zijn gegroeid te verkopen, weg te geven of uit te lenen. En door tweedehands spullen te kopen. Ook een mooie gelegenheid om als je iets via FamFam koopt of verkoopt het gesprek met je kind aan te gaan over hoe duurzaam om te gaan met je spullen. 

Daarnaast is het uitgangspunt lokaal. Er staan zoveel ongebruikte kinderspullen ‘om de hoek’ te wachten op een nieuwe eigenaar. Het is dus niet nodig om iets nieuw te kopen, naar de andere kant van het land te rijden of iets te laten versturen. Dit scheelt zowel verpakkingsmateriaal als CO2 uitstoot. Bovendien is de kans ook nog eens groot dat er hele leuke nieuwe contacten ontstaan in de buurt, het brengt mensen samen. 

Kortom, FamFam brengt mensen bij elkaar en draagt bij aan de circulaire economie door tweedehands kinderspullen de standaard te maken. Het helpt daarbij productie te verminderen, CO2 uitstoot te verlagen en plastic verpakkingen uit te bannen.

Profile picture for user sabine.ottervanger
Sabine
Auteur
Met een marketing communicatie achtergrond in de entertainment en digitale industrie ben ik nu aan het ondernemen om het leven van ouders iets makkelijker te maken en de wereld een stukje mooier te maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden