FALAFVAL  

Wij zijn FALAFVAL. Wij maken falafel van groente-reststromen. Zo redden we goed eten van de prullenbak en zorgen we voor een eerlijke keten.

Wij zijn FALAFVAL begonnen met de missie om voedzaam eten te redden van de prullenbak en de giga afvalberg te verminderen. Want de manier waarop wij nu met eten omgaan kan echt niet meer. Heel veel voedselafval is eigenlijk geen écht afval en toch eindigt veel van wat we produceren op de afvalhoop. 

FALAFVAL maakt falafel van groente-reststromen en laat daarmee zien dat het anders kan. Door reststromen te verwerken tot een mooi en smakelijk product hopen wij consumenten en ondernemers te inspireren om duurzamere keuzes te maken, zonder in te leveren op smaak en kwaliteit.

In 2019 zijn wij begonnen met dit culinaire avontuur en wonnen wij de RET aardig onderweg award. Inmiddels zijn we zo'n 4000 FALAFVAL gerechten verder, hebben wij ons eigen FALAFVAL loket en deden wij een succesvolle pilot met leveren aan horeca. Nu willen wij opschalen om aan de groeiende vraag voor FALAFVAL te voldoen en een grotere impact te maken.

FALAFVAL is een (smakelijk) boegbeeld voor het verduurzamen van de voedselindustrie, waarin momenteel nog te veel arbeid, energie en geld verloren gaat door mega-verspilling. Wij werken samen met food bedrijven die ook graag een eerlijkere keten zien. 

FALAFVAL zorgt dat bijvoorbeeld groentepulp, maar ook te klein afgesneden groenten zoals paprika en ui, opgehaald worden bij de producent. Hier betalen wij een vergoeding voor. Vervolgens maken wij hier FALAFVAL van; een heerlijk product gemaakt van 20-30% reststroom; minimum waste en maximum taste! 

Eerlijker dan FALAFVAL kan een product dus bijna niet zijn. Wij kopen reststromen op van producenten voor een eerlijke prijs, dus zij verdienen hier geld aan ipv dat het hen geld kost om deze producten weg te gooien. Tevens halen- en leveren wij producten met duurzaam vervoer en is FALAFVAL 100%  plant-based; dus ook eerlijker en gezonder voor mens en dier. 

FALAFVAL doet dit jaar mee met de asn wereldprijs omdat wij jullie hulp nodig hebben om een grotere impact te maken én een eerlijkere voedselketen te bouwen. Are you in?

Profile picture for user info_94016
Ayuk
Auteur
Wij zijn Ayuk Bakia en Scifo Minnaard. Wij hebben FALAFVAL opgericht met een missie om goed eten te redden van de prullenbak. Met onze falafel gemaakt van groente-reststromen laten we iedereen zien en proeven dat veel voedselafval geen écht afval is. Hiermee zijn wij een (smakelijk) boegbeeld voor de verduurzaming van de voedselindustrie!
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2020

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden