FALAFVAL  

Wij zijn FALAFVAL. Wij maken duurzame falafel van pulp wat overblijft na het juicen. Want de een zijn afval is de ander zijn FALAFVAL!

Wij zijn FALAFVAL begonnen met een missie. Een missie om voedzaam eten te redden van de prullenbak, en de giga afvalberg te verminderen. Want de manier waarop wij nu met eten omgaan, waarbij we een groot deel van wat we produceren, wegggooien, kan echt niet meer. Ons motto luidt dan ook: de één zijn afval, is de ander zijn FALAFVAL!

FALAFVAL maakt daarom duurzame falafel van groente en fruitpulp wat overblijft na het persen van sap. Dat doen wij in samenwerking met juicebars in Rotterdam. Wij drinken in Rotterdam en de rest van Nederland namelijk veel sapjes en die halen we graag buiten de deur. We denken hiermee gezond bezig te zijn, maar bij het persen van deze sapjes worden er kilo's groenten en fruit weggegooid. Wij redden deze pulp van de prullenbak en maken hier heerlijke plantaardige falafel van in de smaken wortel, bieten en spinazie.

Op deze manier delen wij onze passie voor duurzaamheid en verantwoorde voeding, zonder te moeten inleveren op smaak. 

Slechts 10 maanden geleden zijn wij begonnen met dit culinaire avontuur. Sindsdien hebben wij al meer dan 2000 broodjes falafval verkocht op verschillende Rotterdamse evenementen. Ons 2020 is ook goed van start gegaan; afgelopen december wonnen we de RET Aardig Onderweg Award. Een award die gaat naar initiatieven die Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer maken. Wat een eer! 

Wij zijn nu dagelijks bezig onze missie te voltooien. Stapje voor stapje. Help jij ons mee? 

Profile picture for user info_94016
Ayuk
Auteur
Wij zijn Ayuk Bakia en Scifo Minnaard en wij hebben FALAFVAL opgericht met een missie.
Met onze plantaardige falafel hopen wij mensen te laten zien en proeven dat duurzaamheid en lekker eten samen kunnen gaan.

Minder dan een jaar geleden zijn wij begonnen in onze keuken thuis. Inmiddels hebben wij 2000 broodjes FALAFVAL verkocht tijdens verschillende evenementen in Rotterdam, en hebben wij de RET Aardig Onderweg Award 2019 gewonnen.

Wij werken hiermee aan een toekomst met nog meer circulaire snacks!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website