FairMail: faire foto's door jongeren in Peru en Marokko 

FairMail biedt kansarme jongeren de kans om dmv. gratis fotografie training hun zelfvertrouwen en creativiteit te ontwikkelen.

FairMail fair trade fotowenskaarten met foto's gemaakt door lokale jongeren

FairMail biedt kansarme jongeren in Peru, India en Marokko de kans om dmv. gratis fotografie training hun zelfvertrouwen en creativiteit te ontwikkelen. Met de wereldwijde verkoop van hun foto's op o.a. fair trade wenskaarten verdienen ze geld om hun eigen toekomstplannen zelf te bekostigen.

Met de oprichting van FairMail afdelingen in Peru in 2007 en in India in 2009 heeft FairMail bewezen dat lokale schoonheid een gratis hulpbron is die aangewend kan worden door lokale jongeren om geld te verdienen. Met stijgende internationale verkoop is het in 2011 tijd om met FairMail Marokko te beginnen. Doel Een bedrijf opzetten in Marokko dat lokale kansarme jongeren de mogelijkheid biedt om ZELF hun toekomst te verbeteren door het ontwikkelen van hun creativiteit (dmv. fotografie) en zelfvertrouwen (door werkervaring en hun eigen producten te maken), zo dat ze hun toekomstplannen bewuster kunnen kiezen. Met het geld dat ze verdienen bij FairMail kunnen ze de educatie die ze nodig hebben om hun toekomstplannen te realiseren zelf verdienen. Plan van aanpak Eind 2011 gaat FairMail Marokko van start! We hebben nog nodig; - vrijwillige fotografie trainers - digitale camera's - kennis over het opzetten van een bedrijf in Marokko - ervaringsdeskundige in het werken met kansarme jongeren in Marokko. Waar kunnen we nog meer bij helpen Een erg simpel maar ook erg krachtig concept. Help ons uitbreiden naar 100 tieners in 5 productielanden de komende jaren. De potentie is er!

Aanleiding

Met al draaiende FairMail afdelingen in Peru en India hebben we bewezen dat lokale schoonheid een gratis hulpbron is die door lokale kansarme jongeren op een creatieve manier gebruikt kan worden om geld te verdienen en uit hun armoede te stappen. Hun ouders zijn eerder geneigd om ze naar school te laten gaan ipv. werken als dat geen extra druk levert op het familieinkomen. Met onze stijgende internationale verkoop en met steun van VDWVM zien we de kans om in 2011 met FairMail Marokko te beginnen.

Doel

Een bedrijf opzetten in Marokko dat lokale kansarme jongeren de mogelijkheid biedt om ZELF hun toekomst te verbeteren door het ontwikkelen van hun creativiteit (met fotografie) en hun zelfvertrouwen (door werkervaring en het maken van een mooi product). Met het geld dat ze verdienen bij FairMail kunnen ze de educatie die ze nodig hebben om hun toekomstplannen te realiseren zelf financieren. Dat is nodig omdat hun ouders en de overheid dat niet kunnen bieden waardoor ze vaak al vroeg moeten gaan werken.

FairMail is een simpel maar krachtig concept dat armoede bestrijdt EN staat voor een mooi product met een krachtig, positief verhaal. Op de achterkant van iedere FairMail kaart staat de naam, het gezicht en het emailadres van de fototgraaf zodat je meteen weet wie je steunt. Ook denken we aan het milieu: de kaarten zijn gemaakt van FSC gecertificeerd papier en gedrukt met bio inkten. Help ons de impact te vergroten door uitbreiding naar Marokko!

Eind 2011 is FairMail Marokko van start gegaan! We hebben nog nodig; - vrijwillige fotografie trainers - digitale camera's - kennis over het opzetten van een bedrijf in Marokko - ervaringsdeskundige in het werken met kansarme jongeren in Marokko.

Eind 2011 is FairMail Marokko van start gegaan! We hebben nog nodig; - vrijwillige fotografie trainers - digitale camera's - kennis over het opzetten van een bedrijf in Marokko - ervaringsdeskundige in het werken met kansarme jongeren in Marokko.

Profile picture for user Peter den Hond
Peter
Auteur
Directeur van FairMail, een bedrijf dat fair trade wenskaarten produceert in Peru en India. De fotos op FairMail kaarten zijn genomen door kansarme Indiase en Peruaanse tieners. FairMail biedt hen fotografie training, medische verzekering en begeleiding bij het maken en realiseren van hun toekomstplannen. De tieners krijgen 50% van de winst van de verkoop van hun eigen kaarten om hun huisvesting en onderwijs te financieren.
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2011

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social