Fairm 

Een 100% natuurlijk en circulair alternatief voor piepschuim en andere isolatie voor de bouw, op basis van lokale biomassa reststromen.

fairm

Fairm (fair materials through fermenation) is een op impact georiënteerde biotechnologie startup. Wij geloven dat natuurlijk het nieuwe normaal moet worden. Door middel van op de natuur gebaseerde oplossingen willen wij een bijdrage leveren aan een afvalvrije toekomst. Onze eerste range aan producten zijn schuimachtige bio-composieten met eigenschappen als die van kurk en piepschuim. Echter zijn ze brandveilig, hebben een lagere milieu impact en zijn volledig biologisch afbreekbaar.

En dat alles dóór fermentatie en mét lokale reststromen. In ons proces waarderen we lokale biomassa reststromen - zoals stro, riet en tomatenstengels - op tot bruikbare materialen. We werken samen met bijvoorbeeld waterschappen en telers, om nu nog onbenutte stromen op grote schaal beschikbaar te krijgen. Momenteel hebben wij in ons laboratorium de productiecapaciteit voor testen en prototypes. Met de juiste productiepartners willen we in de loop van 2021 starten met productie op schaal.

Profile picture for user marc_94480
Marc
Auteur
Sinds mijn master bouwtechnologie aan de TU Delft stel ik de status que in de bouw ter discussie. We kunnen, en moeten, op een veel duurzamere manier bouwen. Ik geloof dat op de natuur gebaseerde oplossingen hier de sleutel toe vormen; afvalvrij en met een lage CO2 voetafdruk. Ik sta vijf keer per week met veel plezier op om met Fairm natuurlijk het nieuwe normaal te maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website