fairf 

De verfmarkt is opgedroogd, tijd voor wat nieuws! Een jong duurzaam & kleurrijk verfmerk uit Nederland.

Fairf, wij geloven dat we op een postieve manier de wereld kunnen veranderen

Fairf is een jong verfmerk dat een positieve, kleurrijke en duurzame samenleving voor ogen heeft. Het bedrijf is ontstaan vanuit een sociale ondernemersdroom. In combinatie met een duurzaam productontwerp en verdienmodel onderscheidt fairf zich binnen deze markt.

Ontstaan in de sloppenwijken van Rio de Janeiro 

Het  idee van ‘fairf’ is ontstaan vanuit een droom van een aantal studenten om zich in te zetten voor meer kleur in de sloppenwijken van Brazilië. Door middel van een crowdfunding campagne werd een duurzaam verffabriekje in Rio de Janeiro opgezet. De ‘Color Academy’ werd het culturele hart en de plek waar lokale werknemers les kregen in de beginselen van het ondernemen. Voor dit project werd samengewerkt met een Nederlandse leverancier voor duurzame verf en dat heeft uiteindelijk geleid tot een nieuw duurzaam merk op de Nederlandse verfmarkt: fairf!

Het gaat om het verduurzamen van de gehele keten

Duurzame muurverf van fairf wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek die volledig draait op zelf opgewekte zonne-energie. De ingrediënten worden indien mogelijk lokaal verkregen zodat de impact op het milieu van het product zo laag mogelijk blijft. Het belangrijkste element van de verf, de binder, wordt gemaakt van gerecycled sloophout. Op deze manier wordt een afvalstroom als input gebruikt en blijft de CO2 in het product waardoor er minder bomen worden gekapt. Aan de binder in de verf wordt geen schadelijk oplosmiddel toegevoegd waardoor de consument reukloos en emissiearm kan schilderen.

Duurzaam en ook nog eens betere service!

Innovatie betekent voor ons als jong team het centraal stellen van een kleurervaring. De kleursamples die je gratis op de website kan bestellen, zijn gemaakt met echte fairf en liggen met een persoonlijke noot binnen een werkdag op de deurmat!

Om naast de online kleurbelevering de kleur dichterbij te brengen zijn we bezig met het realiseren van unieke fairfspots, een offline kleurervaring. Dit zijn plekken in de stad, zoals bij kleine ondernemers, koffie barretjes of publieke ruimtes, waar consumenten de kleuren van fairf in het echt kunnen ervaren.

#GeefKleur 

Neem eens een kijkje op onze website: www.fairf.nl 

Profile picture for user info_88810
Jeroen
Auteur
Mede-eigenaar van het duurzame verfbedrijf fairf. Dit bedrijf heeft de ambitie om doormiddel van duurzame verf de wereld op een kleurrijke manier te verduurzamen.
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2018

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden