Fair Fabrics 

We connect conscious buyers and global artisans

Fair Fabrics verbindt klanten met internationale vakateliers. We reizen naar ambachtelijke ateliers om samen nieuwe, unieke woonproducten te ontwikkelen.

Onze opdrachtgevers zijn winkels, merken en ontwerpers die hun collectie willen uitbreiden. Denk hierbij aan exclusieve productlijnen en maatproducties. Wij adviseren, assisteren en begeleiden onze klanten van A tot Z bij het ontwikkelen van kwalitatieve en onderscheidende producten.

Particuliere klanten kunnen een vloerkleed op maat laten maken. De vloerkleden  worden op kleur, materiaal en maat geknoopt of geweven door een van onze vaste ateliers in Marokko of Tunesië.

Alle producten van Fair Fabrics worden op ambachtelijke wijze en met veel aandacht gemaakt. Tijdens het ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe producten maken wij zoveel mogelijk gebruik van de traditionele en ambachtelijke maakprocessen zoals deze zijn ingebed in de lokale manier van leven. Ons netwerk bestaat uit getalenteerde vakmensen, ambachtelijke ateliers en professionele coöperaties. Het merendeel hiervan is gevestigd in Tunesië en Marokko, maar ons netwerk reikt tot in Azië en Zuid-Amerika.

 

Fair Fabrics verbindt klanten en internationale vakateliers. Door gelijkwaardige samenwerkingen aan te gaan met ambachtelijke partners, kunnen we samen groeien naar duurzame partnerships. Elk verkocht product draagt bij aan de groei van het ondernemerschap van de ambachtelijke werkplaatsen.

Wij stimuleren de lokale economie in de productielanden op een eerlijke manier. We letten niet op de verhoudingen op de internationale markt, omdat producenten een prijs krijgen die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten. Ook financieren wij al onze ateliers vooraf en rechtstreeks, hierdoor zijn ze niet afhankelijk van de uiteindelijke productverkoop.

Fair Fabrics is een sociale onderneming, wat betekent dat we – zoals elke andere onderneming – een product of dienst op de markt brengen en we een verdienmodel hebben. Geld verdienen is echter niet ons hoofddoel; het is een middel om onze missie te vervullen.

Een social enterprise streeft naar het creëren van maatschappelijke meerwaarde, ook wel ‘impact’ genoemd. We creëren impact in landen en regio’s die economische steun hard nodig hebben.

Profile picture for user Fair Fabrics
Karin
Auteur
“Fair Fabrics is in 2011 opgericht door Karin Kandt. De sociale onderneming verbindt verantwoordelijke kopers met internationale vakmensen. Tijdens haar zoektocht naar een logische verbinding tussen verschillende werelden, verdiepte ze zich in andere culturen en leefgewoonten. Behalve de ontdekking van bijzondere interieurproducten, werd ze ook geraakt door de verhalen achter deze producten.”

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden