Fair Fabrics 

Design voor eerlijk wonen

Fair Fabrics op bezoek bij een weefcooperatie in de Hoge Atlas van Marokko

Fair Fabrics is een fairtrade interieurlabel met een eigen wooncollectie bestaande uit tapijten, dekens, glaswerk en aardewerk. Wij ontwerpen op een eerlijke en transparante manier samen met lokale vakmensen. Naast exclusieve productlijnen voor professionele klanten, bieden wij tapijten op maat voor consumenten.

Onze missie is om met een gezond bedrijf sociaal en duurzaam bij te dragen in verschillende landen. Door langdurige relaties met ambachtelijke ateliers op te bouwen, willen we vakmensen het hele jaar door een duurzame bron van inkomsten bieden. Zo kunnen zij zich verder in hun vak ontwikkelen en financieel steeds meer onafhankelijk worden. 

De collectie van Fair Fabrics komt voort uit de combinatie van traditionele technieken, lokaal vakmanschap met een hedendaags ontwerp. De expertise vanuit de oorspronkelijke cultuur met de bijzondere materialen, kleuren en patronen staat centraal en maakt de collectie van Fair Fabrics onderscheidend.

video: https://www.youtube.com/watch?v=80oKbpfs6IQ

Profile picture for user Fair Fabrics
Karin
Auteur
“Ik ben Karin Reinders. In 2011 richtte ik Fair Fabrics op. Na jaren van reizen en werken in het culturele veld, voelde ik me aangetrokken door de prachtige ambachten die in elk werelddeel weer op een andere manier worden uitgeoefend.

Ik besloot op zoek te gaan naar producenten. Tijdens mijn zoektocht verdiepte ik me in andere culturen, religies en leefgewoonten. Ik ontdekte niet alleen mooie producten, maar werd ook geraakt door de verhalen achter deze producten.

Via Fair Fabrics deel ik handgemaakte producten met Nederlandse bedrijven en consumenten. En tegelijkertijd steun ik ambachtslieden, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn. Namelijk bijzondere, unieke en vooral persoonlijke producten maken.”

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website