Fair Fabrics 

Design voor eerlijk wonen

Fair Fabrics op bezoek bij een weefcooperatie in de Hoge Atlas van Marokko

Fair Fabrics is een fairtrade interieurlabel met een eigen wooncollectie bestaande uit tapijten, dekens, glaswerk en aardewerk. Wij ontwerpen op een eerlijke en transparante manier samen met lokale vakmensen. Naast exclusieve productlijnen voor professionele klanten, bieden wij tapijten op maat voor consumenten.

Onze missie is om met een gezond bedrijf sociaal en duurzaam bij te dragen in verschillende landen. Door langdurige relaties met ambachtelijke ateliers op te bouwen, willen we vakmensen het hele jaar door een duurzame bron van inkomsten bieden. Zo kunnen zij zich verder in hun vak ontwikkelen en financieel steeds meer onafhankelijk worden. 

De collectie van Fair Fabrics komt voort uit de combinatie van traditionele technieken, lokaal vakmanschap met een hedendaags ontwerp. De expertise vanuit de oorspronkelijke cultuur met de bijzondere materialen, kleuren en patronen staat centraal en maakt de collectie van Fair Fabrics onderscheidend.

 

Profile picture for user Fair Fabrics
Karin
Auteur
“Fair Fabrics is in 2011 opgericht door Karin Kandt. De sociale onderneming verbindt verantwoordelijke kopers met internationale vakmensen. Tijdens haar zoektocht naar een logische verbinding tussen verschillende werelden, verdiepte ze zich in andere culturen en leefgewoonten. Behalve de ontdekking van bijzondere interieurproducten, werd ze ook geraakt door de verhalen achter deze producten.”

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website