FAIR coffins uitvaartkisten 

FAIR coffins maakt ecologische uitvaartkisten van gerecycled karton met mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt

Wat doet FAIR coffins?

FAIR coffins is een Social Enterprise en vervaardigt gepatenteerde ecologische uitvaartkisten van een nieuw ontwikkelde kartonsoort. Het volledige productie proces is ingericht op de mogelijkheden van mensen met arbeidsbeperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

FAIR coffins zijn gemaakt van 100% ecologische, gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen zoals oud papier en karton. De  uitvaartkisten zijn CO2 neutraal, sterk, lichtgewicht en betaalbaar.

Ook kunnen klanten hun uitvaartkist volledig customizen met eigen uniek design.

Eco zonder meerprijs is onze missie! Wij vinden dat 100% ecologisch de nieuwe norm moet zijn en dus ook betaalbaar. Bij ons koopt u een 100% ecologische uitvaartkist tegen de prijs van een vervuilende spaanplaten budgetkist.

FAIR coffins: eerlijk in alle opzichten: materiaal, productie en prijs!

Waarom FAIR coffins?

De afgelopen 7 jaar ben ik als regiomanager in de uitvaartzorg in contact gekomen met mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het was schrijnend om te horen hoeveel gemotiveerde mensen noodgedwongen thuis zitten en zich langs de zijlijn voelen staan. 

Ook zag ik dagelijks veel vervuilende low- budget (€394 - €495) uitvaartkisten voorbij komen. Deze spaanplaat uitvaartkisten bestaan grotendeels uit giftige lijmstoffen, kunststof interieurbekleding en plastic houtfineer. Deze uitvaartkisten begraven en verbranden we. Zo wordt de laatste reis vaak onbedoeld een milieudelict. 

Dit heeft mij doen besluiten mijn baan op te zeggen om me te gaan wijden aan de ontwikkeling en productie van 100% ecologische uitvaartkisten in het budget segment, samen met mensen met een beperking en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Na een lange zoektocht is het gelukt een betaalbaar en kwalitatief ecologisch product te ontwikkelen. FAIR coffins is door haar bouwtechniek en gebruik van nieuw ontwikkelde materialen een dusdanig uniek product geworden dat er patent op is aangevraagd. FAIR in alle opzichten: materiaal, productieproces en prijs. 

Hoe doen we dat?

We gebruiken uitsluitend FSC gekeurd restmateriaal van oud papier en karton wat in Nederland voor ons wordt verwerkt tot het bouwmateriaal van de FAIR coffins. 

De FAIR coffins zijn goedgekeurd voor crematie door o.a. de LVC (Landelijke Vereniging van Crematoria), Yarden en DELA. De FAIR coffins zijn zeer geschikt voor (natuur)begraven.

FAIR coffins is continue bezig haar CO2 uitstoot te verminderen en compenseert de onvermijdbare CO2 uitstoot door de aanplant van nieuw groen middels Stichting Trees For All.

Onze producten worden gemaakt in Nijmegen in onze sociale werkplaats. Voor de optimale begeleiding en ontwikkeling van mensen werken we samen met stichting Driestroom. Driestroom is een ervaren bedrijf in de begeleiding van mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en heeft op diverse locaties werk, leer projecten i.c.m. dagbesteding die worden begeleid door ervaren werkcoaches.

De medewerkers zitten in diverse (ontwikkelings) trajecten, en stromen door naar vast werk elders of in loondienst bij FAIR coffins. 

FAIR coffins maakt het verschil voor mens en milieu. Onze producten worden gemaakt van biologische afvalmaterialen. Onze producten maken wij met onze sociale werkplaats in Nijmegen. Daar begeleiden en coachen we mensen naar vast werk en een plek in onze maatschappij.

Profile picture for user koen_93765
Koen
Auteur
Tijdens mijn studie bedrijfwetenschappen ben ik afgestudeerd op het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Na 7 jaar in de uitvaartbranche te hebben gewerkt heb ik het roer omgegooid om met FAIR coffins maximale ecologische en sociale impact te gaan maken!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden