Enschede Textielstad  

De eerste duurzame weverij van Nederland waar met lokale en gerecyclede garens stoffen voor mode en interieur worden geproduceerd

Enschede Textielstad staat voor een combinatie van duurzaamheid en kwaliteit. We ontwikkelen en weven stoffen voor diverse toepassingen met gerecyclede grondstoffen en natuurlijke materialen. We verven of bleken onze stoffen niet en produceren op aanvraag. Al onze stoffen worden geweven in Enschede. De kant-en-klare producten, waaronder theedoeken, kussens en plaids worden bij lokale ateliers met een sociale doelstelling vervaardigd. Onze productie is opgedeeld in drie pijlers: 

Readymade We vinden het belangrijk dat onze duurzame materialen toegankelijk zijn voor iedereen. Voor consumenten en kleine bedrijven bieden wij een kleine selectie van bestsellers aan in onze webshop. Made to order Doordat we op aanvraag produceren maken we altijd een doek dat precies bij jouw functionele en esthetische eisen past, in de volumes die jij nodig hebt.  

Custom Made Wil jij graag een uniek doek laten ontwikkelen of je eigen afvalstroom recyclen? We gaan de uitdaging graag aan en maken, samen met onze partners in de keten, een materiaal dat bij jouw wensen past.

Profile picture for user annemieke_67267
Annemieke
Auteur
Na de instorting van het Rana Plaza complex en de discussie over arbeidsomstandigheden in de textielindustrie die daardoor op gang kwam vond ik het tijd voor verandering. Ik wilde niet langer aan de zijlijn roepen dat het anders moest, maar wilde écht een verandering teweeg brengen. Ik nam ontslag, kocht twee industriële weefgetouwen en startte daarmee een duurzame textielfabriek. Enschede Textielstad produceert duurzame stoffen op basis van gerecyclede garens en lokale grondstoffen zoals vlas en hennep. Op die manier verduurzamen we de industrie en behouden we de kennis over het weven in Enschede.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden