Elephant Haven Europees Olifanten Opvangcentrum 

Een rustoord voor oude en zieke olifanten afkomstig uit circussen.

Elephant Haven is een rustoord voor oude en zieke olifanten afkomstig uit circussen en dierentuinen die moeten of willen stoppen met het houden van deze dieren.

Wij Tony Verhulst en Sofie Goetghebeur willeen zo ook hun resocialisatie en rehabilitatie bevorderen en tegelijkertijd ook informatie verstrekken en onderzoek verrichten over hun complexe behoeften en gedrag. We beschikken beide over de nodige kennis gezien hun 20-jarige werkervaring in Belgische dierentuinen.

Een olifant wordt meer dan 60 jaar oud.

Momenteel leven er zo’n meer dan 100 olifanten in circussen in heel Europa. Eén voor één voeren de Europese landen een verbod in op olifanten in circussen. De olifanten terugsturen naar hun land van herkomst is niet altijd realistisch, hen een veilige thuishaven bieden in Europa is dat wel.

 Onze missie:

  • Een plaats aanbieden voor oudere olifanten.
  • Het resocialiseren en rehabiliteren van olifanten.
  • Het geven van voorlichting over en onderzoeken van olifanten en hun complexe behoeften en gedragingen.
  • Het meewerken en meedenken aan een wereld met respect en bescherming voor olifanten en hun leefgebied.

https://www.youtube.com/watch?v=cJgTlN485zs

Elephant Haven heeft hebben een geschikt domein van bijna 29 HA groot gevonden, met de mogelijkheid tot uitbreiding. Het terrein is gelegen te Limousin/Haute Vienne/Bussiere Galant in een vredig park; Parc Naturel Régional Périgord Nord – Frankrijk.

Rekening houdend met de behoeftes van de olifanten is er plaatselijke bevoorrading van hooi en water ter beschikking. Elke olifant zal een eigen leefgebied hebben van minstens 2 HA groot. De maximale capaciteit zal gebracht worden tot 10 olifanten in de eerste fase.

Momenteel zijn we klaar om de eerste drie olifanten een plaats aan te bieden.

Daar Elephant Haven uitsluitend berust op donaties hebben we de steun nodig van alle mensen, zowel prive als bedrijven. Via onze website: https://www.elephanthaven.com/nl/help-mee/doneren

kunnen jullie ons altijd steunen met een donatie.

Elephant Haven wordt geen openlucht zoo. Voor de mensen zullen er geleide bezoeken georganiseerd worden. Ze worden evenwel niet tot bij de olifanten toegelaten.

 Alle werkzaamheden zullen in het kader staan van echte duurzaamheid en in samenwerking met de lokale handel.

Rust voor mens en dier.

Bij de bouw gebruikten we veel gerecycleerd materiaal? Ook is de stal bewust geisoleerd met een duurzame isolatie. Meer en meer proberen we in de toekomst gebruik te maken van alternatieve energie. Wanneer we bezoekers mogen ontvangen zullen er educatieve programma's zijn waaronder aandacht zal besteed worden aan natuurlijk de olifanten maar ook aan de locale fauna en flora, natuur in het algemeen.

Profile picture for user tony_55424
Tony
Auteur
De oprichters van Elephant Haven, Tony Verhulst en Sofie Goetghebeur, bouwen een rusthuis voor olifanten die in gevangenschap leefden. We willen zo ook hun resocialisatie en rehabilitatie bevorderen en tegelijkertijd ook informatie verstrekken en onderzoek verrichten over hun complexe behoeften en gedrag. We beschikken beide over de nodige kennis gezien hun 20-jarige werkervaring in Belgische dierentuinen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden