Eerlijke kleding voor mannen 

J54 is een eerlijk en duurzaam kledingmerk dat zich richt op mannen. De kleding is van 100% biologisch katoen.

J54 heeft als doel om mannen bewust te maken van eerlijke kleding en daarbij gelijk een antwoord bieden op de zoektocht naar hippe, betaalbare en duurzaam geproduceerde kleding. J54 wil een ander geluid laten horen in de kledingindustrie door eerlijke kleding ook betaalbaar aan te bieden. De kleding is te zien in de webshop op www.j54.nl

De kleding

De kleding is van 100% biologisch katoen en heeft het GOTS keurmerk wat staat voor duurzaam en biologisch geproduceerd katoen. Hierdoor worden er geen giftige pesticiden gebruikt voor de bewerking van de katoen. Dit is niet alleen beter voor de katoenboeren en katoenplukkers maar is ook nog beter voor degene die het draagt omdat er dus geen giftige stoffen in je katoen zit. Ook de inkt die op de kleding zit voldoet aan het GOTS keurmerk en is watergedragen.

Daarnaast heeft de kleding ook het keurmerk Fairwear. Dit keurmerk garandeert de goede arbeidsomstandigheden van de kledingmakers.

Designs

De kleding is voorzien van een opdruk die in samenwerking met een ontwerpbureau tot stand gekomen zijn. In de nek staan op ieder kledingmerk de 3 katoenplanten, deze symboliseren de katoenboeren en katoenplukkers die we recht willen doen door goede arbeidsomstandigheden te bieden.

Onder ieder kledingstuk zit een label met een logo met aan de binnenkant de tekst; "zaai respect, oogst karakter".

Betaalbare kleding

De kleding die J54 aanbiedt is betaalbare kleding. Op dit moment zijn alle t-shirts € 24,95 en truien € 44,95 en hoodies € 49,95. De prijs voor de kleding is bewust niet erg hoog omdat J54 eerlijke kleding ook graag toegangelijk wil houden. Ofwel duurzaamheid moet niet voorbehouden zijn aan mensen met een hoog inkomen. Gevolg is wel dat de marges erg laag zijn waardoor verkopen in een winkel niet heel erg haalbaar is. De eerlijkheid is dat dit wel een spanningsveld oplevert omdat verkopen uitsluitend via een webshop wel een uitdaging is.

 

Profile picture for user info_93340
Johan
Auteur
Mijn naam is Johan Bonte, oprichter van het kledingmerk J54. Mijn doel is om mensen niet alleen bewust te maken maar direct een goed alternatief te bieden om zodoende eerlijke kleding te kopen. Ik hoop dat ik via mijn webshop www.j54.nl een oplossing kan bieden hiervoor.
Volg j54_kleding op instagram of
j54kleding op Facebook.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social