EcoStoof BV 

Stoof je gerecht zonder energie!
EcoStoof + kookboek Langzaam Lekker

De Ecostoof draagt bij aan het oplossen van de klimaatcrisis

Wat is de Ecostoof?

De Ecostoof is de doorontwikkelde versie van de oude hooikist. Koken met de hooikist is cultureel erfgoed. Echter in de loop der jaren is de kooktechniek in onbruik geraakt. De Ecostoof is een geëvolueerde hooikist met een sterk verbeterde werking en sluit naadloos aan bij de behoeften van het moderne huishouden. De werking is simpel. Breng het gerecht aan de kook en doe het met pan en al in de Ecostoof. De optimale isolatie zorgt dat het eten zo heet blijft dat het gerecht door blijft stoven. De bereidingstechniek is geschikt voor stoofvlees, soepen, sauzen, bonen en zelfs yoghurt. Iris van de Graaf en Caro Niestijl hebben samen met chef kok Koen van Brunschot een kookboek geschreven "Langzaam Lekker". In dit boek staat de stooftechniek en met bijbehorende recepten op een toegankelijke manier beschreven.

Hoe draagt de Ecostoof bij aan het oplossen van de klimaatcrisis?

Een huishouden in Nederland kan met gebruik van de Ecostoof gedurende elk jaar 1,5 kg CO2 besparen. Er zijn 7,3 miljoen huishoudens in Nederland dus als elk huishouden in Nederland de Ecostoof zou gebruiken  dan levert dat een besparing op van 94.000 ton CO2 per jaar. Ecostoof heeft internationale ambities. Als elk gezin in de EU de Ecostoof zou gebruiken dan levert dat een  besparing op van circa 150 miljoen x 1,5 kg CO2= 225.000 ton CO2 per jaar.

Hoe kan je ons helpen?

Dat is heel simpel; help ons om deze energiebesparing mogelijk te maken door deze manier van koken zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen bij iedereen in Nederland en Europa.

Profile picture for user niestijl_94175
Caro
Auteur
Architect, ontwerper van de Ecostoof, ondernemer, hart voor duurzaamheid, circulariteit en lekker eten!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden