ECO logies 

Nu al 100+ duurzame plekjes in Nederland en België

Sinds april 2021 is ECO logies het inspiratieplatform voor duurzaam en energieneutraal overnachten in Nederland en België.  Er staan al meer dan honderd duurzame plekjes op de website van ECO logies. Stuk voor stuk toonbeelden van duurzaamheid. Gemiddeld komt er iedere week een nieuwe ECO logies bij. 

Wat ECO logies uniek maakt? Hierin is oprichter Jeroen Hollema helder:  “De heldere informatie die gedeeld wordt over duurzaamheid. We selecteren op basis van kwaliteit en willen met ECO logies inspireren over wat nu al mogelijk is. Bij iedere ECO logie wordt duidelijk omschreven wat er aan duurzaamheid wordt gedaan en welke criteria van toepassing zijn. Hier zitten prachtige en inspirerende verhalen bij." 

"We vinden het belangrijk dat je direct contact hebt met de eigenaren, zodat zij je gastvrij verder kunnen helpen”, aldus Jeroen. “We verwijzen daarom altijd naar hun website, zodat je lokaal kunt boeken.  Dit sluit helemaal aan bij de duurzame gedachte van ECO logies. We stoppen veel werk in het opbouwen van een netwerk van duurzame B&B’s, vakantiewoningen, familiehuizen, (boutique) hotels en groepsaccommodaties.  

Duurzame eco-vakanties zijn er in vele tinten groen. Het waaiert al snel uit in meer en minder belangrijke aspecten.  Het is onze missie om consument en media meer bewust te maken hoe je duurzaam en energieneutraal kunt overnachten, maar wel comfortabel.

ECO logies hanteert twaalf heldere criteria,  een ECO logies voldoet daarom minimaal aan zeven criteria. Een serieuze drempel die niet zomaar gehaald wordt. Dit maakt ECO logies uniek! 

Door alleen plekken in Nederland en België te selecteren is bovendien ook de impact van de reis laag. 

ECO logies wil een betrouwbare bron zijn voor journalisten en bloggers. Niet alleen met voorbeelden van mooie duurzame plekjes, maar ook door kennis over eco impact van vakantie in eigen land. 

ECO logies wil dat duurzaam overnachten net zo normaal wordt als het boeken van een bijzonder plekje. Hierdoor wordt het voor steeds meer vakantieverblijven interessant te investeren en solide te verduurzamen.

Profile picture for user eco-logies
Jeroen
Auteur
Ons verhaal begon met een oude zondagschool en een energieneutraal jaren '50 boerderijtje. Met ECO logies combineren we onze passie voor duurzaamheid, creatieve ideeën, mooi design en het geven van een gastvrije ervaring. Duurzame vakantiewoningen, tiny houses, groepsverblijven, b&b’s en hotels; ECO logies heeft het allemaal. We vertellen het positieve verhaal van wat er nu al mogelijk is.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden