ECO logies 

Het nieuwe platform voor duurzaam en energieneutraal overnachten in eigen land

Onbekommerd maar wel duurzaam genieten? Op echt mooie plekjes met persoonlijke aandacht? Comfortabel overnachten, of het nu zomer of winter is? De ene keer in de natuur en de andere keer in de stad?

ECO logies maakt het makkelijk door mooie b&b’s, vakantiewoningen, tiny houses, hotels en groepsaccommodaties te zoeken die comfortabel, duurzaam en - grotendeels - energieneutraal zijn! 

ECO logies is een onafhankelijk platform en doet zelf geen boekingen. Wij selecteren alle ECO logies persoonlijk. ECO logies selecteert alleen duurzame plekjes in Nederland en België. Wij spreken veel eigenaren. ECO logies vertelt het positieve verhaal van wat er nu al mogelijk is. We krijgen regelmatig tips voor nieuwe duurzame plekjes en merken dat mensen graag mee zoeken.

Een laag energieverbruik tijdens een verblijf heeft de grootste eco impact voor een vakantie in eigen land. In de afgelopen tien jaar is in een snel tempo de techniek verbeterd om een verblijf -grotendeels- energieneutraal te maken. Voor ECO logies staat energieneutraal voor wat je zelf direct kunt bijdragen.

Duurzame eco-vakanties zijn er in vele tinten groen. Het waaiert al snel uit in meer en minder belangrijke aspecten.  Het is onze missie om consument en media meer bewust te maken hoe je duurzaam en energieneutraal kunt overnachten, maar wel comfortabel.

ECO logies hanteert twaalf heldere criteria, zes voor een laag energieverbruik en zes voor overige duurzaamheid. ECO logies staat voor solide maatregelen voor duurzaamheid. Een ECO logies voldoet daarom minimaal aan zes criteria, waarvan drie energieprestatie criteria. Een serieuze drempel die niet zomaar gehaald wordt. Dit maakt ECO logies uniek! 

Door alleen plekken in Nederland en België te selecteren is bovendien ook de impact van de reis laag. 

ECO logies wil een betrouwbare bron zijn voor journalisten en bloggers. Niet alleen met voorbeelden van mooie duurzame plekjes, maar ook door kennis over eco impact van vakantie in eigen land. 

ECO logies wil dat duurzaam overnachten net zo normaal wordt als het boeken van een bijzonder plekje. Hierdoor wordt het voor steeds meer vakantieverblijven interessant te investeren en solide te verduurzamen.

Profile picture for user eco-logies
Jeroen
Auteur
Ons verhaal begon met een oude zondagschool en een energieneutraal jaren '50 boerderijtje. Met ECO logies combineren we onze passie voor duurzaamheid, creatieve ideeën, mooi design en het geven van een gastvrije ervaring. Duurzame vakantiewoningen, tiny houses, groepsverblijven, b&b’s en hotels; ECO logies heeft het allemaal. We vertellen het positieve verhaal van wat er nu al mogelijk is.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 307 leden