E-waste Arcades 

Let's make recycling fun!

E-waste Arcades is maatschappelijk betrokken designstudio onder leiding van circulair ontwerper Joris Petterson. Ons motto is: ‘Let’s make recycling fun!’Wij zetten onze creativiteit in om menselijk gedrag positief te beïnvloeden tot duurzamer handelen in de transitie naar de circulaire economie. Wij prikkelen met uniek circulair design van evenement tot bedrijf en delen onze kennis en passie voor duurzaamheid in het onderwijs.   

In mei 2016 lanceerden oprichters Timmy de Vos en Joris Petterson de Funky Phone. Een ludiek product om aandacht te vragen voor hergebruik en recycling van elektronica en elektronisch afval. Dit vormde het startschot van de onderneming die sindsdien zich heeft doorontwikkeld tot creatief bureau met focus op afval.

De Funky Phone, zo begon het..

Ook nog een oude mobiel in de la?! Lever je oude telefoon in bij de Funky Phone, speel toffe games en draag bij aan een beter milieu. Recyclen was nog nooit zó leuk!​ 

In Europa wordt slecht éénderde van het elektronisch afval gerecycled. Dat moet én kan beter aldus de Vos en Petterson. Ze lanceerden de Funky Phone, een old-school arcade machine die jou beloont voor het recyclen van je oude mobiele telefoon. In plaats van een muntje werp je een afgedankte telefoon in om te spelen. Jouw recycle inspanning wordt beloond met toffe games. Bovenal zijn de Funky Phone E-waste Arcades gebouwd van afgedankte elektronica.

 

De geïmplementeerde principes vormden de basis van het latere groene creatieve bureau. "Wij gebruiken design en gamification om menselijk gedrag positief te beïnvloeden tot duurzamer handelen. Met ons motto ‘Let’s make recycling fun!’ stellen wij ons ten doel om duurzaam gedrag te stimuleren vanuit plezier en een positieve ervaring. In ons werk onderzoeken, ontwerpen en creëren wij om de circulaire economie aan te jagen en daarbij kennis en bewustzijn te vergroten. Wij ontwikkelen campagnes om je hart duurzaam te prikkelen en circulaire producten die aanzetten tot duurzaam gedrag." Aldus mede-oprichter en creatief directeur Joris Petterson.

Profile picture for user Joris E-waste Arcades
Joris
Auteur
E-waste Arcades is een circulaire designstudio gespecialiseerd in het maken van creatieve afvaloplossingen. We creëren producten, campagnes, challenges of workshops voor een betere wereld van morgen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 307 leden