Duurzame webshop 

Een kompas naar een meer duurzame samenleving

Het gaat om een online platform bedoelt voor een ecologisch, gezond en duurzaam product. Hierdoor wil ik een verbindende factor creëren tussen ondernemer en consument en zorgen dat meer mensen bewust kiezen. 

De ondernemer kan zich aanmelden via de site en voldoet aan een aantal voorwaarden. Zij sturen het verzoek voor de aanmelding door en vervolgens kan ik controleren of de webshop aan de gestelde voorwaarden voldoet. Denk hierbij aan:

- Gebruik van recyclebaar verpakkingsmateriaal.

- De bezorgwijze (zij zijn bijvoorbeeld aangesloten bij Packaly/ fietskoeriers/ CO2 compensatie van PostNL of carbon neutrale verzendoptie van UPS).

- Als zij een website hebben voldoet deze aan de juridische voorwaarden.

De homepagina toont een webwinkel waar de klant op specifieke kenmerken kan zoeken en vervolgens kan bestellen. 

Er kan in eerste instantie gekozen worden uit 10 product categorieën. Er zullen zo'n 10.000 producten worden aangeboden. 

Wij richten ons op bewustwording bij ondernemer en consument.

De bewuste ondernemer met een waardevol product krijgt een platform op basis van no cure no pay gedurende het eerste jaar. 

Er is een dashboard waarbij de ondernemer zelf kan zien wat er aan saldo is opgebouwd. Vanaf €20,- saldo kan er een uitkeringsverzoek aan ecobazaar worden gedaan en zal het saldo op de rekening van de ondernemer worden overgemaakt.

Omdat het concept laagdrempelig is en voor iedere ondernemer toegankelijk kan het een uitkomst zijn voor ondernemers die bijvoorbeeld geen website willen laten maken. Op deze manier kunnen zij in ieder geval het eerste jaar kosteloos adverteren en dragen alleen een percentage van de opbrengst af als zij ook een product verkopen.

Het doel is om bewustwording te creëren en naamsbekendheid te krijgen in de Nederlandse en Belgische markt.

 

 

 

Annemarieke
Auteur
In 2018 ontstond het voor het opzetten van een duurzaam platform. In 2017, 2018 en 2019 hield ik me o.a. bezig met presentaties over duurzaam wonen in het bankwezen. In december 2019 ben ik in samenwerking met een webdesigner gestart met de opzet en in 2020 is deze nog een keer totaal vernieuwd/ verbeterd. Ik wil het concept graag onder de aandacht brengen bij een aantal ondernemers.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden