Drop & Loop 

Oude kleding verdient beter

Drop & Loop is een nieuwe en betere manier om gebruikte kleding en textiel een tweede leven te geven. Zo werkt het: je doet je kleding thuis in een tas. Die neem je mee naar één van de winkels waar een Drop & Loop automaat staat. Per inleverbeurt krijg je korting op je volgende aankoop of spaar je voor een gerecycled product. 

Voor het sorteren en recyclen van het textiel werken we samen met Wolkat: de enige textielverwerker ter wereld die sorteert, spint en weeft onder één dak. Door de samenwerking met Wolkat is Drop & Loop de eerste in Nederland die helemaal circulair werkt.  De ingeleverde kleding wordt gesorteerd bij de Wolkat-fabriek in Tanger, Marokko. De helft van de kleding kan op andere plekken in de wereld opnieuw gedragen worden. De andere helft wordt schoongemaakt, met de hand gesorteerd op materiaal en kleur en vervolgens gerecycled. Daarna worden er nieuwe garens van gemaakt – zonder gebruik van water, chemicaliën of verfstoffen. En daar maken we weer nieuwe producten van. Zo dragen retailers en hun klanten zichtbaar bij aan een duurzame textielindustrie.

Met Drop & Loop bieden we de mogelijkheid om alle oude kleding, kapot of herbruikbaar, op een betrouwbare en juiste manier in te leveren en zorgen we ervoor dat alles een tweede leven krijgt! 

Kleding wordt steeds korter gedragen. En de inzameling van textiel kan nog veel beter. Van alle gebruikte kleding belandt er jaarlijks meer dan 145 miljoen kilo bij het restafval waar het vervolgens wordt verbrand. Meer dan 15% van alle ingezamelde kleding in textielcontainers op straat raakt vervuild en is onbruikbaar voor hergebruik of recycling. Zo blijft er in totaal maar 30% oude kleding over dat een tweede leven krijgt. Dat moet anders! 

Drop & Loop is een nieuwe service om kleding in te zamelen en te sorteren voor hergebruik en recycling. Het programma beloont klanten als ze hun gebruikte textiel in de winkel inleveren. Zo dragen we zichtbaar bij aan het circulair maken van gedragen kleding en werken we mee aan het verduurzamen van de textielindustrie en helpen we retailers en procenten met duurzaam ondernemen. 

Al het textiel dat we inzamelen, krijgt een tweede leven door hergebruik of recycling. Zo zorgen we ervoor dat niks wordt verbrand en alles gebruikt wordt! Van de gerecyclede stoffen, maken we nieuwe producten die we bij de retailers in de winkel kunnen verkopen. Alles gemaakt van oude kleding, 100% duurzaam. 

Profile picture for user carlijn
Carlijn
Auteur
Hoe kom jij van je oude kleding af? Meer dan de helft van kleding en textiel belandt nog steeds bij het afval. Drop & Loop is een nieuwe manier om gebruikte kleding en textiel in te zamelen en te sorteren voor hergebruik en recycling. Zo draag je als retailer en consument bij aan het circulair maken van gedragen kleding en werk je zichtbaar mee aan het verduurzamen van de textielindustrie.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden