Diversity4Tech.Science in STEM 

Het tekort aan vrouwen & minderheden in STEM-onderwijs en op de –arbeidsmarkt te overbruggen.Door STEM-onderwijs toegankelijk &fun te maken.

We willen vrouwen en minderheden versterken in de technische industrie door verbetering van het STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Math) op basis- en middelbare scholen. Met andere woorden, het tekort aan vrouwen en minderheden in STEM-onderwijs en op de –arbeidsmarkt te overbruggen.

We willen vrouwen en minderheden versterken in de technische industrie door verbetering van het STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Math) op basis- en middelbare scholen.  

Groot gebrek aan STEM-lessen op school en rolmodellen

De problemen die ons verhinderen de geslachtskloof te verkleinen en om meer vrouwen en diversiteit in de tech industrie te hebben, zijn in feite:

1. Er is een gebrek aan blootstelling in het lager en middelbaar onderwijs aan wetenschappelijke onderwerpen en technologie.  

2. Er is een gebrek aan rolmodellen. Kinderen leren niet genoeg over en worden niet genoeg blootgesteld aan succesvolle vrouwen en andere diverse groepen in technologie en wetenschap om geïnspireerd te raken.

Samenwerking scholen voor verbetering STEM-onderwijs

Het doel is om het STEM-niveau en interesse te verhogen van leerlingen, vooral lokale jonge meisjes en andere achtergestelde groepen in de maatschappij, en zo ook de inschrijvingspercentages aan de hogeschool en universiteit te verhogen betreft zulke studies. Dit betekent dat er samengewerkt zal worden met lokale basisscholen en brugklassen ter bevordering van STEM-onderwijs.

Interesse en belangstelling beginnen al op jonge leeftijd en kan hierop ingespeeld worden door ze in aanraking te laten komen met STEM gerelateerde activiteiten die leuk, inspirerend en interessant zijn. Op deze manier kunnen we jongeren in onze maatschappij ondersteunen, stimuleren, inspireren, begeleiden en betrekken in STEM.

Toegankelijk, betaalbaar, inspirerend, leuk en kwalitatief STEM-onderwijs voor iedereen

Iedereen kan leren om te coderen of te programmeren ongeacht geslacht, achtergrond, cultuur etc. Daarom laten wij zien hoe leuk en simpel het kan zijn om deze vaardigheden te leren! Wij doen dat door het volgende aan te bieden: 

-  E-learning platform met gratis en betaalbare online cursussen in STEM

-  STEM hands-on workshops op scholen: kinderen leren om te programmeren, apps te ontwikkelen etc.

Het e-learning platform is een engine die gratis, goedkope en easy-to-learn online STEM-cursussen op het web en in onze platform zoekt, vindt en toont. De hands-on workshops zullen gebaseerd zijn op twee modulen, waarin leerlingen de basisvaardigheden leren zoals coderen, IoT, robotica en Cloud computing, en zullen daarbij als tool gebruik maken van het e-learning platform. De modulen zijn als volgt: 'IT', en 'Lancering tech startup'.

De jeugd is onze toekomst....ook voor innovatie!

Om bovengenoemde activiteiten uit te kunnen voeren, zal er samengewerkt moeten worden. In het eerste jaar wordt er gericht op het geven van workshops op vijf scholen en het aanbieden van meer dan 1000 cursussen op het e-learning platform die gratis en betaalbaar zijn. Er is samenwerking nodig met verschillende partijen, zoals scholen, bedrijven in STEM-industrie (HP, Google, Microsoft etc.), en content partners voor het e-learning platform.  

De activiteiten dragen een steentje bij om leerlingen te inspireren een studie en carrière te ambiëren in STEM. Zij zijn onze kracht voor meer innovatieve ontwikkelingen in onze maatschappij.   

Om het platform en workshop-programma te ontwikkelen, onderhouden en constant te verbeteren, zijn we met een crowdfunding campagne gestart. Vind jij het ook belangrijk dat de jeugd klaargestoomd wordt om te innoveren en bijdraagt aan onze economische groei? Investeer dan in hun toekomst! Help ons mee door onze campagne te delen en door te investeren.

Bedankt voor jullie steun aan onze inclusieve platform als donateurs en ambassadeurs in onze reis om STEM voor iedereen inclusiever en toegankelijk te maken!

Diversity4Tech.Science team

Check onze promo video voor workshops in scholen

The engine for free and affordable online courses 

Introductie video Diversity4Tech.Science - demo platform

Profile picture for user info_89364
Dymutsja
Auteur
Diversity4Tech.Science is een initiatief van Dymutsja (32 jaar), een jonge dame gespecialiseerd in Digital Marketing en Event management met ervaring bij internationale bedrijven inclusief in technologie.

Ik heb een masteropleiding gedaan in 'International Business Language and Culture' en heb een passie voor technologie. Tijdens mijn loopbaan, als vrouw, werd het duidelijk dat er een tekort is aan vrouwen en andere diverse groepen op de werkvloer. Vandaar mijn initiatief om daar een verandering in te brengen, want door diversiteit betrekt je iedereen om een steentje bij te dragen aan maatschappelijke ontwikkeling en innovatie.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social