Deelboom 

Op de Deelboom kunnen kinderen mooi speelgoed achterlaten dat ze niet meer gebruiken en mooi speelgoed meenemen dat een ander achterliet

Met Deelgoed willen we mensen op een positieve manier inspireren en betrekken bij de transitie naar de circulaire economie. Wist je dat de grootste milieu-impact wordt veroorzaakt door de aankoop van nieuwe spullen? De CO2-uitstoot zit verborgen in de productie en het vervoer van onze goederen. 

En wist je dat kinderen gemiddeld 238 stuks speelgoed hebben, maar er maar 12 gebruiken? Laten we delen het nieuwe normaal maken en starten met het delen van speelgoed met de nieuwe generatie! Met onze Deelboom kunnen we allemaal op een leuke en makkelijke manier ons steentje bijdragen aan het milieu!

Ons eerste product is de Deelboom, gemaakt van bomen uit de stad. Dit product kan overal staan: bijvoorbeeld op scholen, BSO’s, bedrijfskantoren, sportverenigingen, in supermarkten of studentenhuizen. 

Op de Deelboom laat je een mooi product achter dat je zelf niet meer gebruikt of neem je een mooi product van een ander mee dat jij een tweede leven wil geven. Het idee is al getest om speelgoed te delen, maar wij geloven dat heel veel andere producten ook geschikt zijn. Want onze producten verdienen het om gebruikt te worden met aandacht en liefde.

De Deelboom zelf is ook zo circulair mogelijk. De eerste versie is gemaakt van duurzaam Stadshout uit Amsterdam door de sociale werkplaats Houtstek uit Amstelveen. Bij gemeente Haarlemmermeer en Dura Vermeer wordt al speelgoed gedeeld. In het nieuwe jaar zal de Deelboom ook te vinden zijn op 7 verschillende scholen in de Gemeente Altena, bij Rijkswaterstaat en in de terminal op Schiphol. 

 

Profile picture for user deelgoed_94103
Eva
Auteur
Wij zijn Eva en Bo: twee industrieel ontwerpers met een passie voor duurzaamheid en sociale innovatie.

We zijn het er allemaal over eens dat duurzaamheid belangrijk is, maar waar moet je beginnen? Voor ons is het antwoord op die vraag het opzetten van Deelgoed. We bruisen van ideeën om delen aantrekkelijker te maken voor iedereen in Nederland.

Uit het zaadje dat we met deze mooie, duurzame boom planten hopen we nog veel andere vruchtbare projecten op te zetten!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 308 leden