De Wereldwijven 

Een online community met verhalen van vrouwen uit de hele wereld, door een Nederlands netwerk van correspondentes in het buitenland

Hi, 

Wij zijn De Wereldwijven: een uniek netwerk van meer dan 160 Nederlandstalige correspondenten, wonend in alle uithoeken van de wereld. We schreven en filmden bijna allemaal van 2013 tot 2016 voor Lindanieuws.nl, de nieuwssite van LINDA. Daar deelden we onze ervaringen in het buitenland. Wereldse verhalen over wat ons ter plekke opviel, bewoog of ontroerde. En die bijzondere en inspirerende verhalen wilden we blijven vertellen. 

In 2017 kwam ons eerste boek Wereldwijven uit.  De royalty’s van dit boek, waarvan Lilianne Ploumen het voorwoord schreef, doneren we aan SheDecides. We doen dit omdat we dagelijks in de wereld om ons heen zien dat het hard nodig is het klimaat voor vrouwen in de wereld te verbeteren. Onlangs (september 2019) lanceerden ons tweede boek: Bedrijf van een wereldwijf. Hierin vertellen 35 vrouwelijke (sociale) ondernemers over hun bedrijf, hun uitdagingen en hun motivatie. 

In het voorjaar van 2018 lanceerden we ons platform DeWereldwijven.com. Hier onderzoeken we regelmatig vrouwenthema’s. Vaak zijn onze verhalen inspirerend en motiverend: over ondernemende, avontuurlijke en sterke wereldvrouwen. Soms zijn we kritisch: over vrouwenrechten, gelijkheid en actuele kwesties. Maar we kunnen ook herkenbaar en kwetsbaar zijn: over onszelf en onze twijfels. Onze verhalen weerspiegelen in ieder geval altijd onze persoonlijke visie vanuit een bijzonder wereldwijd perspectief.

De wereldwijven brengen eerlijke verhalen die je blik op de wereld op een toegankelijke manier verruimen. Hierbij laten we het ‘lawaai’ achterwege en blijven ver weg van ruis, sensatie en click-bates. Dagelijks een goed verhaal, een mooi portret of een boeiend filmpje. Want less is more. Voor ons is inhoud en diepgang van groot belang. Zo verkennen we samen met jou onze eigen leefwereld en die van de vrouwen om ons heen. Omdat we geloven dat storytelling inspireert en in beweging brengt. Zo proberen we de wereld een beetje toleranter en mooier te maken.  We hebben daarbij speciale aandacht voor de positie van meisjes en vrouwen in de wereld. 

Inspireren zonder grenzen? Dat doen we op 3 manieren: 

1. Door onze verhalen en filmpjes

2. Door samen te werken met NGO's als Plan NL, Free a girl, MamaCash, SheDecides en ActionAid

3. Door samen te werken met sociale zakelijke partners zoals Return to Sender, Yumeko, Ekoplaza, A Beautiful Story, MYOMY do goods, etc. 

We werken aan continue groei door ons netwerk in te zetten en uit te breiden.  Onze verhalen zijn te lezen en te zien op DeWereldwijven.com en je kunt ons volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn

Profile picture for user ingeborgpb@gmail.com
Ingeborg
Auteur
Ik ben Ingeborg van 't Pad Bosch (1971) en woon met mijn gezin in New York. Ik ben psycholoog, auteur en hoofdredacteur van DeWereldwijven.com. Met ons platform hoop ik anderen te inspireren en in beweging te brengen om zo de wereld met name voor vrouwen en meisjes een beetje mooier te maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden