de Krekerij 

De Krekerij maakt met krekels en sprinkhanen smakelijke producten om een nieuwe circulaire voedselketen op te zetten.

Over de Krekerij

Anderhalf jaar geleden introduceerde George en Sander van Burgs Foods de krekelburger op de Nederlandse markt. Een lekkere, voedzame en verantwoorde burger die duizenden Nederlanders heeft overtuigd dat Krekels toch niet zo eng zijn en een duurzame rol kunnen spelen in de eiwittransitie. Het idee achter het gebruik van deze dieren en onze motivatie hierin wordt uitgelegd in deze video van impact 2025:

Inmiddels hebben we erg veel geleerd, zijn er grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van vlees op basis van krekels en sprinkhanen én zijn er samenwerkingen opgezet met boeren die kweken voor menselijke consumptie. Het wordt nu tijd om deze dieren een platform te geven dat ze verdienen; de Krekerij. Met de Krekerij gaan we iedereen overtuigen dat Krekels en Sprinkhanen perfect te eten zijn als ze op een smakelijke manier zijn verwerkt. Zo brengen we de proteïnebron van morgen naar nu! 

Een nieuwe voedselketen

Krekels en sprinkhanen worden genoemd als de proteïne bron van de toekomst. Dat komt omdat ze heel weinig grondstoffen gebruiken zoals water, land en voer maar wel een ontzettend hoge voedingswaarde hebben. Daarnaast hoeven we voor deze dieren geen antibiotica te gebruiken en ze stoten vrijwel geen methaan uit. De producten die we nu maken zijn dus al goed voor de wereld maar, dat kan nog beter!

De Krekerij werkt daarom nauw samen met onze Kwekers. Op het moment zijn er veel melkveehouders en boeren in Nederland die niet meer rond kunnen komen. Onze minister van Landbouw Carola Schouten gaf eind Augustus aan dat voor deze groep ondernemers insecten een nieuw productiedier kunnen worden. Precies daarmee zijn we bezig.

Daarnaast kunnen deze dieren worden gekweekt op een combinatie van gras en reststromen. De mest die ontstaat kan vervolgens worden gebruikt om het grasland van deze boeren weer te laten groeien. Door direct samen te werken met verschillende partijen in de sector ontwikkelen we een nieuw circulair businessmodel, kan de smaak positief worden beïnvloed én binnen de Krekerij heerlijke, voedzame en verantwoorde producten worden gemaakt. Zo wint iedereen!

De Krekerij dat ben jij!

Bij de Krekerij maken en ontwikkelen we de producten die jij gaat omarmen. We delen vaak onze visie en verhaal, zijn veel dicht bij de consument te vinden met onze producten of foodtruck en vergroten onze afzet in de Horeca. We kunnen echter niet alleen deze dieren onderdeel laten worden van de voedseltransitie, daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Ben je zelf geïnteresseerd in de kweek van deze dieren, wil je onze producten op je evenement of restaurant, ben je op een andere manier geïnteresseerd of wil je een bijdrage leveren? Help dan ons deze proteïne bron van morgen naar vandaag te halen, we kunnen je hulp goed gebruiken!

De krekerij zet insecten als duurzame proteine bron op een smakelijke manier op de kaart!

Profile picture for user sander_89273
Sander
Auteur
Sander is al lange tijd geïnteresseerd in duurzaamheid en ondernemerschap. Na verschillende innovatieprojecten te hebben gedaan kwam hij in aanraking met het eten van insecten en de voordelen die deze dieren hebben. Hij was snel overtuigd en samen met jeugdvriend George gingen ze aan de slag om van krekels en sprinkhanen voedingsproducten te maken die passen in ons westerse dieet.

Inmiddels zet Sander zich breed in om een nieuw voedselsysteem te bewerkstelligen met speciale aandacht voor de eiwittransitie en insecten in het bijzonder.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden