De Grote Wolf  

Houten speelgoed nieuw leven inblazen!

Houten speelgoed verdient een 2e, 3e, 4e leven!Houten speelgoed is van mooi duurzaam materiaal gemaakt. Als het speelgoed kapot / afgeleefd of incompleet is wordt het vaak weggegooid door zowel scholen, peuterspeelzalen, (groot)ouders en zelfs kringloopwinkels. Super zonde, want dit speelgoed verdient een tweede, derde of vierde leven! 

Houten speelgoeddoktersMet diverse stichtingen kunnen we dit speelgoed weer nieuw leven ingeblazen, daarnaast is het een perfecte dagbesteding voor deze doelgroep zonder enige arbeidsdruk en mooi resultaat. Het speelgoed kan gerepareerd, geschuurd of weer samengesteld worden tot "nieuw" speelgoed. Dat gebeurt door de zogenaamde houten speelgoeddokters. Met diverse zorginstellingen, bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, sociale werkplekken, gepensioneerde, gedementeerde ouderen, kunnen we het houten speelgoed weer repareren. Het speelgoed weer klaar maken voor een nieuw speelleven. Daarnaast is houten speelgoed authentiek en herkenbaar voor iedereen. Het brengt mooie speelherinneringen naar boven en verbind. 

Circulaire houten speelgoedOp deze manier zijn we samen aan het consuminderen door hergebruik. Kinderen spelen met dit circulaire duurzame speelgoed met een herinnering. Het oerdegelijke onverwoestbare speelgoed kan weer doorgegeven worden. Afval bestaat niet.

Taboe doorbreken!Met De Grote Wolf wil ik het taboe doorbreken dat het geven van preloved speelgoed niet erg is en dat je niet altijd nieuw speelgoed voor je eigen kids of als cadeau voor een ander hoeft te kopen. Ouders bewust maken van de mogelijkheden door middel van het aanbieden van mooi speelgoed en veel duurzame speelgoedtips vanuit eigen ervaring. De studio van De Grote Wolf bevindt zich in een creatieve industriële oud Philips pand, genaamd Plan – B. De ondernemers in het pand verzamelen wekelijks dozen en verpakkingsmateriaal voor mij die ik weer gebruik. Als je in de shop iets besteld wordt het altijd in een hergebruikte doos en verpakkingsmateriaal verstuurd. Mijn verpakkingspapier is bijvoorbeeld al 50 jaar oud, het is van de winkel van mijn tante geweest. Kortom, ik koop niks nieuws maar hergebruik alles in mijn winkel.

Samenwerken?! GRAAG!!De Grote Wolf is altijd opzoek naar duurzame partners en samenwerkingen! Bij interesse mail dan naar info@degrotewolf.com

 

Profile picture for user Vera Wolf
Vera
Auteur
Ik ben Vera Wolf, 39 jaar, mama van Julia (2015) en Lucas (2012) en in mei 2016 heb ik na 17 jaar mijn vertrouwde stek binnen de IT branche vaarwel gezegd om een duurzame onderneemster te worden.

Sinds ik kids heb merk ik hoe vaak we nieuw speelgoed voor de kinderen kopen en dat je vaak plastic speelgoed cadeau krijgt omdat oerdegelijk houten speelgoed erg duur is. Ik ben een duurzame webshop gestart in Eindhoven genaamd De Grote Wolf. Ik geef houten speelgoed een nieuw leven, samen consuminderen door hergebruik in mijn motto. Met het winnen van de Libelle Ster 2018 wil ik mijn duurzame concept verder laten uitgroeien.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social