De Groene Avonturier 

De Groene Avonturier is dé plek voor je duurzame outdoor kleding en producten.

Wij geloven dat outdoor en wandelkleding duurzaam hoort te zijn en dat het eenvoudig moet zijn om hiervoor te kiezen. Daarom biedt de Groene Avonturier alleen duurzame merken. Hierbij wordt gelet op de volgende criteria:

Mens Het moet duidelijk zijn waar producten geproduceerd worden en onder welke omstandigheden. Uitbuiting van werknemers in lagelonenlanden is een belachelijk concept. Economisch misschien verklaarbaar maar we zouden onze eigen familie of vrienden niet in zulke omstandigheden laten werken. Daar doen we dus niet aan mee, hoe voordelig zo’n shirtje uiteindelijk ook is. Daarom werken we alleen samen met merken waarbij de productieomstandigheden door een onafhankelijke partij worden gecontroleerd (bijvoorbeeld Fair Wear) of met merken die produceren in westerse landen (bijvoorbeeld Zweden).

Dier Uiteraard is het de vraag hoe diervriendelijk dierlijke producten daadwerkelijk kunnen zijn. Toch kiezen wij ervoor om wel dierlijke producten aan te bieden. Vooral omdat synthetische (plastic) alternatieven weer eigen problemen zich meebrengen. Alle merken die wij aanbieden gebruiken verantwoord verkregen dons/wol.

Milieu Wij bieden kwalitatief hoogwaardige materialen die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Daarnaast zijn alle producten 100% PFC-vrij en bestaan ze zoveel mogelijk uit gerecycled materiaal.

Met de Groene Avonturier wil ik buiten liefhebbers helpen duurzame(re) keuzes te maken bij het aanschaffen van hun  nieuwe outdoor en wandel materialen. Daarnaast wil ik zelf graag op een andere manier zaken doen, 'business as a force for good' is hierbij leidend gedachtegoed. Zo bieden we RePack als verpakkingsoptie aan en gaat 1% van onze omzet naar Stichting Onbegrensd Avontuur.

Profile picture for user De Groene Avonturier
Gerjan
Auteur
Wij geloven dat outdoor en wandelkleding duurzaam hoort te zijn en dat het eenvoudig moet zijn om hiervoor te kiezen. Wij zoeken het voor je uit zodat jij verantwoord op pad kan!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden