DC Bikes 

De elektrische klassieke brommer

DC Bikes bouwt klassieke brommers om van brandstofmotor naar elektrisch. Kort gezegd: brandstofmotor eruit, elektromotor erin.

DC Bikes maakt een elektrische ombouwset beschikbaar voor wie zijn klassieke brommer wil ombouwen naar elektrisch. De ombouwset bestaat onder andere uit een accu, elektromotor en de benodigde elektronica. Het grootste gedeelte van de oude brommer wordt hergebruikt! Om de elektrische onderdelen te kunnen monteren op een klassieke brommer heeft DC Bikes een accubak en ophanging ontworpen om het geheel tot een goedwerkende elektrische brommer te maken. Daarnaast helpen wij onze klanten in onze werkplaats door de ombouw voor de klant uit te voeren. Ook helpen wij bij de technische keuring die door de RDW wordt uitgevoerd. Deze RDW-keuring is nodig zodat de brandstof "E" (elektrisch) ook op het kenteken vermeld wordt.

DC Bikes heeft de ambitie om de componenten lokaal te produceren en zijn grondstoffen via eerlijke bronnen te verkrijgen. Om te zorgen dat DC Bikes controle krijgt op de herkomst, de vervaardiging en het hergebruik van materialen moet het bedrijf nog verder groeien.

Het eerste succes: In augustus heeft de RDW onze elektrische Honda C50 uit 1973 goedgekeurd.

DC Bikes draagt bij aan een schoner leefklimaat in de stad door oude brommers elektrisch te maken. “De uitlaatgasemissies van brommers en snorfietsen zijn relatief hoog. Over bijna de hele linie is in stedelijk gebied de uitstoot per kilometer hoger dan die van een benzineauto” Bron: TNO. DC Bikes zorgt voor een schonere lucht, minder geluidsoverlast. Momenteel worden klassieke brommers geweerd uit milieu-zones, maar door ze om te bouwen naar elektrisch kunnen ze weer worden toegelaten.

Wij vinden het zonde oude brommers af te danken of te laten verstoffen in de schuur. Klassieke brommers zijn vaak technisch gezien van hoge kwaliteit. Degelijkheid stond destijds hoog in het vaandel. Helaas voldoen ze niet meer aan de huidige eisen met betrekking tot uitstoot. Met de ombouwset van DC Bikes worden de oude brommers hergebruikt en krijgen ze een tweede leven. Door de oude brommers te voorzien van een elektrische ombouwset is het niet meer nodig een volledig nieuwe brommer te produceren. Dit betekent dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn en er minder vervuiling plaatsvindt door het productieproces.

In de jaren '60 had 1-op-de-4 huishoudens een brommer. De klassieke brommer is onder een groot publiek nog erg geliefd. Het is een stuk Nederlandse cultuurhistorie. DC Bikes wil voorkomen dat dit stuk nostalgie uit het straatbeeld verdwijnt. Daarom bieden wij de klassieke brommer een tweede leven door hem elektrisch te maken.

Kortom, de elektrische klassieke brommer is schoon, circulair en hoort bij de Nederlandse cultuur.

Profile picture for user info_67
Jelle
Auteur
Hoi, Ik ben Jelle ter Wee, eigenaar van DC Bikes. Met DC Bikes komen mijn twee passies samen: klassieke brommers én duurzame energietechniek. DC Bikes bouwt namelijk oude brommers om van brandstofmotor naar 100% elektrisch!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden