D3aak 

Een op wens van klant geheel gepersonaliseerde 3D geprinten open sloep geprint met gerecycled plastic afkomstig van plastic opruim projecten

De Aak is een oud Hollandse boot die zich door de jaren heel bewezen heeft als een robuuste en stevig model die zelfs de zee op kan. D3Aak is een door middel van 3D printing geproduceerde open sloep aak die geheel naar de wens van de nieuwe eigenaar gemaakt wordt. De D3Aak wordt gemaakt door een 3D printer. Het produceren van de open sloep aak wordt gedaan met een grote robot afkomstig uit de auto-industrie.

Aandrijving en opties

De open sloep aak wordt aangedreven door een elektromotor. De elektromotor wordt geplaatst in het roerblad. Dit maakt de open sloep aak zeer wendbaar maar dit zorgt er vooral voor dat er geen extra gaten in de romp gezaagd hoeft te worden. Er bevinden zich ook geen draaiende delen in de romp waardoor er extra veel bewegingsruimte in de kuip is. De accus bevinden zich in een waterdichte ruimte onder de vloer van de open sloep aak. Opladen gebeurt via walstroom en / of de optionele zonnepanelen die op de open sloep aak gemonteerd kunnen worden.

Verder is de open sloep aak in te richten met alle mogelijke opties zoals; boegschroef, kussens, verlichting, alle soorten beslag, audio installatie, koelkast, hydraulische besturing, RVS railingset, zonnedek met zonnedekkussenset, cabrioletkap, antifouling en andere mogelijke opties.

Productie

De D3Aak wordt gemaakt door een 3D printer. Het model van de Aak leent zich bij uitstek voor 3D printing omdat het gemakkelijk in 2 delen te splitsen is. En het 3D printen van een boot bied alle vrijheid te produceren zonder dure ontwikkelkosten zoals het maken van mallen voor de romp.

3D printing is hard op weg zich te ontwikkelen tot een productievorm met hoogwaardige kwaliteiten. 3D printing is al lang niet meer alleen voor leuke speeltjes of afbeeldingen. 3D printing wordt in de medische wereld gebruikt voor het maken van protheses en biedt in de industrie ook veelzijdige toepassingen. Zeker als zwerf plastic uit oceaan of plastic van bouwafval gebruikt kan worden voor het produceren van nieuwe producten.

Samenwerking

De heren van HB3D in Haarlem zijn pioneers op het gebied van big volume printing. Zij hebben ongekende kennis van 3D printen met nieuwe grondstoffen op grote schaal. De robotarm die zij gebruiken is door hen zelf ontwikkeld en biedt de kans om het model dat wij nu voor ogen hebben te maken. De samenwerking tussen ons is een toonbeeld van hoe de toekomst er uit gaat zien. Een ieder met zijn eigen specialisme die gecombineerd mooie producten gaan maken. En deze vorm van samenwerking zal ik ook aan gaan met andere MKB onderneming in en rond Haarlem voor onder andere de bootoverkapping, kussens en elektromotor.

Profile picture for user leon.wokke_84336
Leon
Auteur
Als watersportliefhebber en ondernemer die altijd opzoek naar nieuwe technologieën en toepassingen. Het probleem van plastic in de natuur en met name in zee irriteert mij enorm. Het opruimen is 1 ding. Een nieuwe bestemming ervoor vinden is mijn ding. Daarom wil ik plastic uit opruimprogramma's een nieuw leven geven in de vorm van een boot, de D3Aak.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website