CRE8 social venture 

Kwetsbare jongeren op weg helpen door ze op te leiden in nieuwe technieken zoals 3d-printen; dit zijn de ambachtslieden van de 21e eeuw!

CRE8 social venture

CRE8 is een winkel én een werkplaats in het centrum van Amsterdam waar alles draait om digitaal fabriceren, zoals 3D-printen en lasersnijden. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een prototype of maquette, een op maat gemaakt relatiegeschenk, design cadeau, creatieve workshop, cursus ontwerpen en 3D-printen of een uniek teambuilding uitje.

CRE8 social venture wil binnen de lokale omgeving voor iedereen van betekenis zijn, niet alleen voor opdrachtgevers en afnemers, maar graag ook veel aandacht besteden aan de talenten en inzet van de minder zichtbare groepen binnen de lokale omgeving en specifiek de groep jongeren die zich in maatschappelijke achterstandsposities bevinden.

In samenwerking met Stichting Streetcornerwork worden bij CRE8 jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid en klaargestoomd voor maatschappelijke zelfstandigheid. Want zeker voor de jeugd van nu, opgegroeid in een ‘digitale wereld’, zal het werken met de digitale technieken zeer zeker tot de verbeelding spreken. Bij CRE8 social venture leren zij hun interesses ontdekken en krijgen ze onder begeleiding de kans om zich te ontwikkelen. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze jongeren en aan de maatschappij. Bij CRE8 social venture is iedereen welkom om te werken aan de toekomst.

Wil je meer weten? Kijk op www.c-r-e-8.nl

Veel van het bestaande aanbod binnen de Amsterdamse welzijnswereld voor de doelgroep richt zich óf op zorg óf op dagbesteding. Er is weinig aanbod waarbij het ontwikkelen van vaardigheden en zelfontplooiing hand in hand gaan met professionele hulpverlening en waarbij er mogelijkheden zijn om door te stromen naar een eerste stap op de arbeidsmarkt. CRE8 ziet juist bij de kwetsbare groep jongeren met meervoudig problematiek een grote noodzaak voor een integrale en multidisciplinaire aanpak; door enerzijds met creativiteit het talent te stimuleren en anderzijds praktische hulp te bieden kunnen jongeren stappen zetten naar hun eigen toekomst.

Jongeren stromen bij CRE8 uit met een positief en realistisch toekomstplan. Ze hebben bij CRE8 meer zelfvertrouwen gekregen in hun eigen talent en hebben de motivatie en handvatten gekregen om hun toekomst in eigen handen te nemen.

CRE8 biedt haar deelnemers 3 verschillende welzijnsprogramma’s aan waar, al naar gelang de behoefte/vraag vanuit de deelnemer, aan deel kan worden genomen:

- creative coaching, waarbij er trainingen worden verzorgd op creatief gebied en in de omgang met de apparaten.

- workfloor-coaching, waarbij de focus ligt op het opdoen van verschillende werknemersvaardigheden.

- lifestyle-coaching, waarbij invloed zal worden uitgeoefend op de meervoudige problematiek van de deelnemers. 

Geïnteresseerde jongeren kunnen vrijblijvend deelnemen aan een introductieweek voor een eerste kennismaking met CRE8. Wanneer deze week positief is verlopen voor beide partijen, volgt een intake waarbij wordt ingegaan op eventuele problematiek, en afspraken worden gemaakt over individuele (leer)doelen. Vervolgens  wordt periodiek gezamenlijk geëvalueerd waar de deelnemer staat. Het evaluatieformulier kan uiteindelijk worden gebruikt als dossier en portfolio waarmee ze kunnen aantonen wat hun talenten en vaardigheden zijn. Tijdens de eerste evaluatie wordt ook direct gesproken over de toekomst van de jongere en gedurende het programma werken we samen met de jongere aan zijn/haar uitstroom. Gedurende het gehele traject wordt er nauw contact onderhouden met de aanmelder over de voortgang.

 

Na uitstroom blijft de lifestyle-coach fungeren als contactpersoon. Zij neemt tijdens het eerste half jaar regelmatig contact op met de jongere om en bij te sturen indien nodig. CRE8 wil graag als thuisbasis blijven fungeren, waar de jongeren altijd naar toe terug kunnen keren voor een praatje of als het een keer wat tegen zit.

 

Wij bieden de jongeren structuur en coaching in de inspirerende omgeving van CRE8, en bieden een programma op maat aan waarbij de focus ligt op de randvoorwaarden die de kansen van jongeren verhogen. Zoals bijvoorbeeld het vinden van huisvesting of inschakelen van schuldsanering, en het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en begeleiding bij studiekeuze of solliciteren.

 

In korte tijd leren de deelnemers zowel technische vaardigheden (het bedienen van apparatuur en zelfs het onderhoud hiervan) als ontwerp vaardigheden (dat daarnaast bijdraagt aan het verhogen van hun probleem oplossend vermogen). Het zelfvertrouwen en de motivatie neemt hierdoor sterk toe, wat de ontwikkeling van de sociale vaardigheden helpt bespoedigen. In het programma wordt veel ruimte gegeven om de werkzaamheden toe te spitsen op persoonlijke ontwikkelingsdoelen en op deze manier optimaal gebruik te maken van de capaciteiten en talenten van de jongeren. Bovendien blijkt uit de praktijk dat de stap van arbeidsmatige dagbesteding binnen een veilige en vertrouwde omgeving naar zelfstandig functioneren binnen een nieuwe omgeving vaak te groot is. Streetcornerwork en CRE8 willen deze stap verkleinen door jongeren een programma aan te bieden waarbij ook ruimte wordt genomen voor het ontwikkelen van zelfstandigheid buiten de veilige omgeving van de CRE8 werkplaats. Jongeren die daar aan toe zijn kunnen vanuit CRE8 ‘gedetacheerd’ worden bij scholen of bedrijven.

 

 

 

Profile picture for user maria_55978
maria
Auteur

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social