CRE8  

Bij CRE8 maken we alles zelf!

Bij CRE8 maken we alles zelf! In onze werkplaats in hartje Amsterdam zijn onze Makers elke dag druk met het creëren van originele  items. Daarnaast werken we in opdracht aan veelzijdige en unieke projecten. Bij alles wat we maken hebben we oog voor de wereld om ons heen. Onze Makers zijn Amsterdamse jongeren die bij ons een leer-werk traject volgen en klaar worden gestoomd voor een volgende stap.

In samenwerking met Stichting Streetcornerwork worden bij CRE8 jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid en klaargestoomd voor maatschappelijke zelfstandigheid. Bij CRE8 sleren zij hun interesses ontdekken en krijgen ze onder begeleiding de kans om zich te ontwikkelen. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze jongeren en aan de maatschappij. Bij CRE8 social venture is iedereen welkom om te werken aan de toekomst.

Wil je meer weten? Kijk op www.c-r-e-8.nl

V

 

Wij bieden de jongeren structuur en coaching in de inspirerende omgeving van CRE8, en bieden een programma op maat aan waarbij de focus ligt op de randvoorwaarden die de kansen van jongeren verhogen. Zoals bijvoorbeeld het vinden van huisvesting of inschakelen van schuldsanering, en het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en begeleiding bij studiekeuze of solliciteren.

In korte tijd leren de deelnemers zowel technische vaardigheden (het bedienen van apparatuur en zelfs het onderhoud hiervan) als ontwerp vaardigheden (dat daarnaast bijdraagt aan het verhogen van hun probleem oplossend vermogen). Het zelfvertrouwen en de motivatie neemt hierdoor sterk toe, wat de ontwikkeling van de sociale vaardigheden helpt bespoedigen. In het programma wordt veel ruimte gegeven om de werkzaamheden toe te spitsen op persoonlijke ontwikkelingsdoelen en op deze manier optimaal gebruik te maken van de capaciteiten en talenten van de jongeren. Bovendien blijkt uit de praktijk dat de stap van arbeidsmatige dagbesteding binnen een veilige en vertrouwde omgeving naar zelfstandig functioneren binnen een nieuwe omgeving vaak te groot is. Streetcornerwork en CRE8 willen deze stap verkleinen door jongeren een programma aan te bieden waarbij ook ruimte wordt genomen voor het ontwikkelen van zelfstandigheid buiten de veilige omgeving van de CRE8 werkplaats. Jongeren die daar aan toe zijn kunnen vanuit CRE8 ‘gedetacheerd’ worden bij scholen of bedrijven.

 

Profile picture for user maria_55978
maria
Auteur
Bij CRE8 maken we alles zelf! In onze werkplaats in hartje Amsterdam zijn onze Makers elke dag druk met het creëren van originele items. Daarnaast werken we in opdracht aan veelzijdige en unieke projecten. Bij alles wat we maken hebben we oog voor de wereld om ons heen. Onze Makers zijn Amsterdamse jongeren die bij ons een leer-werk traject volgen en klaar worden gestoomd voor een volgende stap.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden