Coolfinity - koelen op 6 uur stroom per dag 

Coolfinity: de koelkast voor tropische landen die bij dagelijkse stroomuitval tot 18 uur per dag toch vaccins en voedsel blijft koelen

Coole uitdaging

In veel tropische landen is er niet genoeg stroom om effectief en betrouwbaar koeling te leveren. Daardoor bederven vaccins, medicijnen en voedsel en moeten ze worden weggegooid. Dit leidt tot onnodig meer ziektes en gezondheidsproblemen. Wij geloven dat stroomuitval niet een belemmering moet zijn voor een goed leven.

Slimme koelkast voor tropische landen

De innovatieve koelkast van Coolfinity blijft koelen ook als de stroom uitvalt en er geen generator beschikbaar is. Slechts 6 uur stroom is nodig om 24 uur koel te blijven, ideaal voor de meer dan 70 tropische landen waar stroomuitval een dagelijkse realitieiti is. De ijsbank fungeert als een thermische batterij. Deze slaat de koude op als er stroom is en geeft die langzaam af als er geen stroom is. Zo blijft de inhoud op de juiste temperatuur. Dat is noodzakelijk voor medicatie en voedsel, en gewenst voor koud bier en frisdrank. Coolfinity begon als spin-off van Heineken en ontwikkelde een grote duurzame koelkast voor de business to business markt. 

Medische toepassingen

Het koud houden van vaccins en andere medicatie is een grote uitdaging, aangezien medische middelen vanaf de productie tot het gebruik altijd koel vervoerd en bewaard moeten worden. De unieke eigenschappen van de koelkast maken het ook geschikt voor de medische markt. De eerste medische koelkasten zijn verkocht in West-Afrika. Naast het redden van voedsel, kunnen we dan ook mensenlevens redden.

Op naar zonne-energie!

De koelkast is solar-ready. Doordat hij zeer energiezuining is, kan er met zonnepanelen de benodigde energie gegenereerd worden. Hiervoor moeten we ons elektrisch systeem verder ontwikkelen. Met een solar versie kunnen we niet alleen koeling brengen op locaties met stroomuitval, maar kan onze koelkast overal geplaatst worden! Nog meer impact, en dat op duurzame energie.

Profile picture for user maarten_67228
Maarten
Auteur
Ik heb 24 jaar ervaring in Duurzame Innovatie en Marketing: 11 jaar bij Philips, 4,5 jaar bij Heineken en ca 10 jaar als consultant op duurzaamheid. Bij Heineken verantwoordelijk voor duurzame innovatie, marketing en vergroening van koelsystemen. Daar ben ik ook begonnen met de ontwikkeling van de koelkast. Sinds 2016 heb ik de koelkast zelfstandig als start-up is een spin-off voortgezet.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social