CO2ok 

CO₂ok biedt webshops dienstverlening aan op het gebied van CO₂ verduurzaming.

CO₂ok biedt webshops dienstverlening aan op het gebied van CO₂ verduurzaming. 

Duurzaam leven begint met het maken van bewustere keuzes. Het stoppen met consumeren zou het beste zijn voor onze planeet. Maar als we iets gemeen hebben met elkaar dan is het dit: we zijn allemaal consument. Daarom is onze missie: een oplossingen bieden voor bewust winkelen. 

Bij (bijna) alles wat we doen komen broeikasgassen vrij. Van je woning, de kleding die je draagt en het vervoersmiddel dat je gebruikt. Duurzame keuzes die je hierin maakt door bijvoorbeeld een warmtepomp te installeren, duurzame kleding te dragen en met de trein te reizen maken een positief verschil. Toch is het lastig om helemáál CO2-neutraal te level.

Het doel van CO₂ok is om inzage te bieden in de broeikasgasuitstoot en deze te compenseren. Hiervoor bieden wij diverse diensten aan waaronder software (plug-in). Wij bieden consumenten in staat te stellen online aankopen klimaatneutraal te maken. Bij het aanschaffen van een product biedt CO₂ok de consument de mogelijkheid het totaal van alle broeikasgassen die bij de productie vrijkwamen te compenseren. Deze optie bieden we via een checkbox die aangevinkt kan worden tijdens de checkout. Bij gebruikmaking van deze optie wordt evenveel uitstoot voorkomen. Voor de compensatie projecten werken we samen met diverse partners. Zoals Fair Climate Fund, zij concentreren zich op het introduceren van schonere kookmethoden in ontwikkelingslanden. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, bescherming van bomen en betere levensomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden. Daarnaast kunnen wij door een samenwerking met Bewust Bezorgd inzage bieden in de footprint van de bezoring. En kan de consument kiezen voor de meest duurzame optie. De huidige berekening doen wij obv industrie gemiddeldes, wij werken er hard aan om dit te verfijnen. Omdat wij boven de industrie gemiddeldes een marge nemen weten we zeker dat we overcompenseren.

Zie ook: https://co2ok.eco/

Andere diensten die wij aanbieden: CO2 uitstoot analyse van een bedrijf. Dit doen wij oa door te kijken naar vervoer en het gebruik van gas, water en licht.

Zelf leggen we natuurlijk ook de focus op duurzaamheid. We hebben geen eigen servers en doen alles met OV. 

Kijk voor een voorbeeld van onze diensten op: https://www.myomy.nl/myomy-do-goods/

 

Wij dragen bij aan de verduurzaming van de samenleving doordat wij met onze klanten in gesprek gaan over de uitstoot van hun producten. Ten eerste maken wij dit inzichtelijk en daarnaast gaan wij in gesprek over mogelijke alternatieven bronnen. Wij stellen bijvoorbeeld vragen over hoe zij het vervoer hebben ingericht. En laten zien hoe dit kunnen verminderen. Daarnaast moedigen wij aan om producten te kopen bij webshops die inzage geven over de producten en de impact die deze producten hebben. 

Lodi
Auteur
Een ondernemende vader van 33 jaar die graag de wereld beter achter laat.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden