CLEAR RIVERS 

CLEAR RIVERS werkt aan het creëren van bewustzijn, opleiding, verzameling, recyclen en hergebruik van drijvend plastic.

CLEAR RIVERS is een merknaam van Recycled Island Foundation, een geregistreerde non-profit organisatie in Nederland. Recycled Island Foundation is opgericht in 2014 om wereldwijde plasticvervuiling in open wateren tegen te gaan.

CLEAR RIVERS werkt aan het verzamelen van plasticvervuiling in rivieren en riviermondingen, duurzaam hergebruik en recycling van plastics, het organiseren van clean ups, het creëren van bewustwording en het opleiden van de volgende generaties. Om onze acties en ambities duidelijker te maken, is de merknaam CLEAR RIVERS geregistreerd en gelanceerd. CLEAR RIVERS is nieuw als merk, maar de organisatie heeft profijt van de ervaringen van de afgelopen vijf jaar in het opvangen van plastic, recyclen en educatie. In Rotterdam (Nederland), Brussel (België) en Ambon (Indonesië) zijn succesvolle projecten gelanceerd waar plasticvangers (Litter Traps) zijn geplaatst, educatie is gegeven en een reeks circulaire producten zijn ontwikkeld, zoals Plasticvangers, een drijvend park, meubilair en bouwmaterialen.

CLEAR RIVERS schetst de vijf elementen van onze complete aanpak van zwerfvuil:

Cleanups worden georganiseerd om plastic zwerfvuil van de kades van de rivieren te verwijderen en om de lokale bevolking en organisaties bij het probleem te betrekken

Litter Traps zijn geïnstalleerd in de haven van Rotterdam, de haven van Brussel en het Indonesische eiland Ambon. CLEAR RIVERS werkt momenteel aan een internationale aanpak om drijvend plastic in rivieren wereldwijd op te vangen, voordat het zeeën en oceanen bereikt.

Educatie over plasticvervuiling, de oorzaken en oplossingen, wordt op alle opleidingsniveaus gegeven. Ons doel is om plasticvervuiling te voorkomen en om de nieuwe generaties op te leiden over de oplossingen van dit probleem in de komende decennia.

Awareness (bewustwording) wordt verhoogd bij de lokale bevolking en organisaties, door hen te betrekken bij acties voor plasticvrije rivieren.

Recycling wordt gebruikt om nieuwe waarde te geven aan het verzamelde plastic zwerfvuil en om te voorkomen dat de verzamelde plastics opnieuw als zwerfvuil eindigen. Duurzame nieuwe producten worden gecreëerd met de gerecyclede plastics, zoals onze Plasticvangers, een drijvend park, meubilair en bouwmaterialen om woonsituaties in ontwikkelingsgebieden te verbeteren.

Samen vormt dit een complete aanpak voor plastic zwerfvuil op de korte- en lange termijn.

CLEAR RIVERS werkt aan het verzamelen van plasticvervuiling in rivieren en riviermondingen, duurzaam hergebruik en recycling van plastics, het organiseren van clean ups, het creëren van bewustwording en het opleiden van de volgende generaties.

Profile picture for user iris_93058
Iris
Auteur
International Relations Coordinator

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden