CityGard 

Bedenkers van het containertuintje. Met CityGard brengen we op creatieve manieren de positieve impact van natuur de stad in.

Uit een samenwerking tussen twee creatieve vrienden en ondernemers uit Den Haag is het CityGard containertuintje geboren: een minituintje dat over een ondergrondse vuilcontainer geplaatst kan worden, en dat vervolgens veilig met container en al opgetild kan worden bij het legen van de container door de vrachtwagen. 

Directe aanleiding voor het ontwikkelen van het product is een probleem waar veel steden tegenaan lopen, te weten bijplaatsingen: afval naast in plaats van in de container. Uit onderzoek blijkt dat bij containers met CityGard containertuintjes het bijplaatsen van afval flink vermindert en bovendien dat de omgeving er flink van opknapt: 94% van de omwonenden geeft aan dat ze door het containertuintje de omgeving positiever ervaren. Een plek die op bewoners als kil en vies kan overkomen vanwege het vele steen, staal, en de associatie met afval, verandert in een aantrekkelijke plek van groen.

Het containertuintje wordt 3D-geprint van plastic-afval, waardoor het cirkeltje mooi rond is: een product gemaakt van afval op een plek om je afval te brengen. We bieden overigens ook een versie aan van cortenstaal. 

We willen de positieve impact van de natuur op creatieve manieren de stad in brengen. Zelfs kleine stukjes natuur hebben een positief effect op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, en bovendien ontlokt natuur andere gedrag bij mensen. Inmiddels ontwikkelen we ook andere producten uit die visie.

 

We brengen zo veel mogelijk groen in de stad, juist op plekken waar dat op andere manieren lastiger is. En omdat inwoners vaak zelf de containertuintjes onderhouden zitten ook mensen die zelf geen tuin hebben toch regelmatig met de vingers in de aarde, zodat ze in de stad in contact komen met de natuur, ze leren over de natuur, en hun relatie met de aarde groeit. 

Profile picture for user martin_93546
Henk-Jan
Auteur
Henk-Jan Room is een creatief ondernemer met een achtergrond in productontwerp. Het is zijn verlangen om met zijn concepten te zorgen voor verbinding in de 'echte' (lees: offline) wereld. Hij bedacht samen met Martin van Diggele het containertuintje, waaruit hun bedrijf CityGard ontstond.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 270 leden