CityBarge 

CityBarge hernieuwt de vergeten grachten voor binnenstedelijk vervoer.

CityBarge draagt bij aan emissie-vrije binnensteden door het ontwikkelen van een multi-inzetbaar systeem dat verschillende logistieke stromen over water kan vervoeren om zo de binnenstedelijke wegen te ontlasten. Door de ‘vergeten’ waterwegen weer te revitaliseren voor stedelijke distributie openen wij een nieuwe stroom voor schone logistiek.CityBarge ontwikkelde hiervoor een modulair stadslogistiek systeem, bestaande uit een slimme combinatie van een drijvende en modulaire mini-hub, een elektrische duwboot met duwbakken, een overslag punt buiten de stad en een slim informatiesysteem die verschillende partners in de keten met elkaar verbindt. Doordat de elektrische duwboot specifiek is ontwikkeld voor de grachten, is deze volledig geoptimaliseerd voor dit gebruik. De combinatie met duwbakken en mini-hubs in de stad maakt het mogelijk het systeem makkelijk te schalen naar andere steden en aan te passen verschillende logistieke stromen. Er wordt bijvoorbeeld met bestaande retail-hub en vervoerspartijen samengewerkt om ons systeem over water te verbinden met 'last-yard' elektrisch vervoer over de weg. Deze combinatie van elementen maakt CityBarge klaar voor de toekomst.

De maatschappelijk impact van onze oplossing ligt in zowel het verhogen van de leefbaarheid van de binnensteden als in het bevorderen van de algehele efficiëntie van logistiek. Door de logistieke stromen te verplaatsen van diesel vrachtwagens op de weg naar elektrisch vervoer over water worden verschillende problemen aangepakt.Diesel vrachtwagens zorgen voor meer fijnstof en CO2. Maar ook het binnenstedelijk transport volledig omzetten naar elektrische vrachtwagens zou voor problemen zorgen. In de smalle wegen van de binnensteden is de kans op ongelukken groot en zorgt het gewicht van vrachtwagens voor problemen omdat de historische bruggen en kades hier niet op gemaakt zijn. Met CityBarge openen wij een nieuwe stroom voor schone logistiek die moet passen in een breder ecosysteem aan oplossingen om de doelstelling van emmissievrije binnensteden in 2025 te halen. Om een duurzame impact te maken is het verder essentieel om de gebruikers mee te nemen in het ontwikkelproces. Om bijvoorbeeld met ons systeem afvalscheiding in de binnensteden mogelijk te maken voeren wij een uitgebreid onderzoek uit bij gebruikers. Deze resultaten worden meegenomen in een breder participatie traject.

Profile picture for user shaun.akse
Shaun
Auteur
Na een doctoraat te ontvangen op het gebied van klimaatonderzoek heeft Shaun besloten zijn (wetenschappelijke) vaardigheden in te zetten voor een duurzamere wereld, zowel in zijn dagelijkse werkzaamheden (CityBarge & Suit-Case) als in zijn vrije tijd (Sail for the Future). Dit heeft hem onder andere een plek opgeleverd in de Duurzame Jonge 100 van 2020!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden